L’ART DE MORIR

21 d’octubre 2022

 

 

Imparteix Jordi Miralles Ferrer, biòleg, activista ambiental, autor de Simplicitat y arte en el morir. Coordina la web: https://www.funeralnatural.net/    

Divendres 21 d’octubre, de 17h a 21h (durada de 4 hores)

Col·laboració: 15€ (10€ socis de Plural-21)

Inscripció a través de: info@plural-21.org 

 

Sumari del taller:

La mort, una qüestió ecològica

Fisiologia del morir

Mort i consciència

La gestió del cos

Ecoproductes funeraris

Planificar el propi funeral amb epitafi inclòs (pràctica)

 

Aquest taller és un apassionant viatge pel coneixement sobre la mort i idees per a disposar d’unes exèquies vivencials i respectuoses amb el planeta.

 

Dinàmica:

Si ningú avui dia acceptaria que les seves noces s’organitzi amb criteris aliens als nuvis, perquè amb els funerals és així, si no ho has planificat ho organitzaran els de la funerària? Si vius apreciant el respecte per l’entorn natural i incorpores en qualsevol nivell l’ecologia com una manera de viure, el dia del teu funeral no pot ser contradictori al teu compromís amb la Terra. Si vens, seran 4 hores bussejant en un tabú

Aquest taller pretén ser un petit desafiament a les nostres idees culturals, i acceptar la mort com a part del viure. Iniciarem amb el detall del procés biològic del morir, no gaire diferent del de néixer. A continuació es plantejaran algunes de les teories científiques sobre el que hi ha després de la mort. Però l’eix de l’aprenentatge que es proposa és conèixer com podem ambientalizar la nostra cerimònia de comiat o funeral. Conèixer que productes (alguns in situ) i serveis disposem per a respectar el nostre entorn.

El regal de la sessió és ajudar-te a planificar el teu propi funeral. I no tinguis por, parlar de funerals no comporta la mort.

Recomanem aquestes entrevistes amb Jordi Miralles:

«Simplicidad en el arte de morir es precisamente un llamamiento a favor de una muerte «más liviana, humilde y alineada con los procesos naturales». «El primer paso es romper el tabú», recalca. «Y eso se consigue con la divulgación de todo lo relacionado por con el proceso de morir, en su dimensión tanto biológica como espiritual».

“En España, con un 60% de media de incineración, es el país de la UE con más hornos crematorios y encima sin filtros”

Hi haurà llibres disponibles: Simplicidad y arte en el morir. Por unas exequias vivenciales y respetuosas con el planeta,de Jordi Miralles. Edicions Pàmiesvitae.

 

«Així com una jornada ben feta produeix un somni dolç,

així una vida ben utilitzada causa una dolça mort.»

Leonardo Da Vinci

 

Plural-21. Associació per a tenir cura de la vida en un planeta viu

Passatge de Gaiolà, 24, local, 08013 Barcelona

entre c/ Mallorca y c/ Valencia, al lado de c/ Sicilia. A 130 m. de la Sagrada Familia

Metro: L2 y L5 Sagrada Familia; L4 Verdaguer.   Bus: 6, 19, 33, 34, H10, D50, V19, M24