SUFISME BCN: Espiritualitat, Música, Ecologia

Cine-Fòrum amb Pedro Burruezo

Divendres, 29 de setembre de 2023 a les 19:30

Presencial. Gratuït. Cal inscripció prèvia a info@plural-21.org

Es diu que el sufisme era una realitat sense nom i que ara és un nom sense realitat. Però la veritat que és que la via mística de l’islam viu un renaixement sense precedents a tot Europa i Barcelona i Catalunya no són una excepció.

Aquest documental, que té un interès merament divulgatiu, dona veu a algunes d’aquestes persones que es mouen al voltant del sufisme, de les seves tariqes o confraries.

També reflexionen musulmans i musulmanes que, sense pertànyer a cap tariqa en concret, també comparteixen els mateixos interessos que els “múrids” o aprenents de sufís. I tampoc hem volgut oblidar que el sufisme i les seves diferents disciplines creatives atrauen un bon nombre d’artistes de diversa índole que, no sent sufís ni musulmans, compartei-xen similars objectius estètics i espirituals.

Finalment, no podem deixar de banda un assumpte primordial: Catalunya va ser també al-Andalus i, per tant, islam i sufisme formen part de l’ADN de la cultura catalana i no són una cultura importada.

Documental SUFISME BCN espiritualitat, música, ecologia (2021) Una producció de l’Associacció La Camerata  Direcció: Burruezo/Esteva. Acomiadament musical amb Pedro Burruezo i el seu mondol.

 

 

Plural-21. Associació per a tenir cura de la vida en un planeta viu

Passatge de Gaiolà, 24, local, 08013 Barcelona

entre c/ Mallorca y c/ Valencia, al lado de c/ Sicilia. A 130 m. de la Sagrada Familia

Metro: L2 y L5 Sagrada Familia; L4 Verdaguer.   Bus: 6, 19, 33, 34, H10, D50, V19, M24