Juli Gutiérrez Deulofeu, dues conferències

 

Cap de setmana especial 33 aniversari

“PARLEM D’HISTÒRIA»

Gener 2024

Presencial, cal reservar plaça a info@plural-21.org

online, emissió en directe per canal twitch de Plural-21

 

Diumenge, 28 gener a les 11:30h

Alexandre Deulofeu i la Matemàtica de la Història

La història del segle XX es va rendir a Deulofeu. Una aproximació a l’obra i a la persona: objectiva i … ¿definitiva?

Què passarà demà?

 

Domingo, 28 enero a las 17h

La Historia Comparada.  El primer ciclo de los pueblos ibéricos y el primer ciclo de la cultura del río de la Plata, Argentina

De manera intuitiva, y también a partir de la visión del argentino capitán de navío Abelardo Gabancho, Deulofeu definió a la  cultura del río de la Plata y, en concreto, a la de Argentina, como el faro del mundo futuro. Demostraremos, con argumentos contundentes, que, una vez más, Deulofeu no se equivocó. La historia comparada, elevada a la categoría de arte.

 

Alexandre Deulofeu i Torres (L’Armentera, 1903-Figueres, 1977)

Fou un home polifacètic, un savi, professor, farmacèutic, químic, polític republicà, historiador que va trobar l’origen del romànic entre l’Empordà i el Rosselló i, sobretot, filòsof de la història. La matemàtica de la història és el nom de la teoria amb què explica les civilitzacions com processos biològics amb cicles que es repeteixen, en els quals la demografia, els imperis i les onades i/o morts imperials donen encertades previsions des de la unificació d’Alemanya, la caiguda de l’imperi soviètic, l’evolució de l’imperi nord-americà, el principi de desintegració de la Xina o la fi imminent de l’imperi espanyol i l’alliberament de Catalunya, mare i orígen de la cultura europea. Per consultar la seva extensa obra en: https://www.deulofeu.org/es/els-seus-llibres/

 

Juli Gutièrrez Deulofeu (Figueres, 1964)

 

Enginyer Agrícola i llicenciat en Història. Va conviure amb el seu avi matern Alexandre Deulofeu fins als 14 anys, però va anar més endavant quan es va interessar pel coneixement de la seva vida, obra i pensament, del qual ha arribat a ser el principal defensor.

Bibliografía:

Alexandre Deulofeu: La matemàtica de la història (Alexandre Deulofeu: La matemática de la historia). Juli Gutièrrez Deulofeu. Llibres de l’Índex, Neopàtria. Edición de noviembre del 2004. 168 páginas. Idioma: catalán.

La matemàtica de la història. La teoria cíclica d’Alexandre Deulofeu (La matemática de la historia. La teoria cíclica de Alexandre Deulofeu). Enric Pujol, Jordi Casassas, Francesc Roca, Juli Gutièrrez Deulofeu. Brau Ediciones. Edición de junio del 2005. 172 páginas. Idioma: catalán.

La matemàtica de la història. Alexandre Deulofeu o el pensador global (La matemática de la història. Alexandre Deulofeu o el pensador global). Juli Gutièrrez Deulofeu. Prólogo de Patrícia Gabancho. Editorial Lapislàtzuli. Primera edición, de Febrero de 2014, sufragada con una campaña de micromecenazgo mediante la plataforma Verkami. Segunda edición, de Octubre de 2014, sufragada con el Primer Premio Liberisliber 2014, concedido por la Feria de editoriales independientes de Besalú. Tercera edición de diciembre del 2015. Incluye gráficos de civilizaciones e imperios procedentes de la obra original de Alexandre Deulofeu. 236 páginas. Idioma: catalán.

https://www.deulofeu.org/

 


*Aquest Cicle temàtic: «Parlem de la Història» forma part dels actes commemoratius del 33 aniversari de l’Associació Plural-21, que van començar el setembre de 2023 i que finalitzarà el juny de 2024. Un cap de setmana cada mes anirem tractant diferents temes que creiem puguin ser del vostre interès. Fins ara hem realitzat les següents activitats:

«Parlem de Tradició» al desembre 2023

«Parlem de la Terra i l’espai» al novembre 2023

«Parlem de Llei Natural» amb Ra a l’octubre 2023
«Parlem de Ciència» amb Paco Vinagre i Artur Sala al setembre 2023

Continuarem!


Per assistir presencialment cal escriure a info@plural-21.org

Aportació voluntària

**Si vols col·laborar: per transferencia, a través de Paypal, o per Bizum (“Hacer un donativo»,ONG, código 07672)

Més informació a: info@plural-21.org

Plural-21. Associació per a tenir cura de la vida en un planeta viu

Passatge de Gaiolà, 24, local, 08013 Barcelona

entre c/ Mallorca y c/ Valencia, al lado de c/ Sicilia. A 130 m. de la Sagrada Familia

Metro: L2 y L5 Sagrada Familia; L4 Verdaguer.   Bus: 6, 19, 33, 34, H10, D50, V19, M24