Dr. Javier Álvarez a Catalunya-Nueva Psiquiatría

Divendres, 12 d’abril de 2024 a las 18h

Centre Cívic Cinema Iris de Calafell (Tarragona)

Presentació del llibre:  Psiquiatría y espiritualidad: El enigma de san Juan de la Cruz (2024)

Presentació de l’associació Nueva Psiquiatría els seus GAT,S»

 

Dissabte, 13 d’abril de 2024 de 16 a 20h

BALAGUER, Dolça Revolució

Conferencia-Seminario: La Psiquiatría actual, ¿Nos beneficia o nos perjudica?

 

Diumenge 14 i dilluns 15 d’abril de 2024 de 11 a 20h

BARCELONA, Plural-21 (((PLAZAS PRESENCIALES CERRADAS))))

Jornadas NUEVA PSIQUIATRÍA

 

Sobre el Dr. JAVIER ÁLVAREZ

Dr. Javier Álvarez Rodríguez, psiquiatre durant vora quaranta anys en el Sistema Nacional de Salud i fundador, des de la seva jubilació el 2015, de l’Asociación Nueva Psiquiatría (ANP). Autor dels llibres: Una Nueva Psiquiatría (2019) i  Psiquiatría y espiritualidad: El enigma de san Juan de la Cruz (2024). En Javier ens torna a visitar vuit anys després a Barcelona a l’Associació Plural-21, acompanyat de persones diagnosticades i familiars de l’ANP. Aprofitant aquesta visita, ambdues associacions hem organizat aquestes Jornades on, a més de presentar el seu nou llibre, En Javier plantejarà la seva hipòtesi de la “Hipèria”, reflexionarem sobre la medicalització i sobremedicalització psiquiàtrica, coneixerem com funcionen els Grups d’Atenció Terapèutica (GATs), farem balanç del treball de tots aquests anys de l’Asociación Nueva Psiquiatría, debatrem sobre la situació actual de la psiquiatria, i plantejarem propostes en relació a un millor futur per les persones que pateixen psíquicament i llurs familiars.

¿Què és l’Asociación Nueva Psiquiatría?
L’Asociación Nueva Psiquiatría és una associació inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones del Ministerio del Interior de l’Estat Espanyol com a entitat sense ànim de lucre.

La seva finalitat principal és promoure tot tipus de mesures que fan cap a aconseguir un canvi i millora de l’actual sistema d’atenció psiquiàtrica.

(ANP) és una associació aconfesional i apartidista, es fonamenta en l’esperit de voluntariat i cap dels seus membres percebrà remuneració per les feines portades a terme.

En quant a la seva financiació, l’ (ANP) renuncia a demanar subvencions, i els seus ingressos provindran exclusivament de les quotes del associats i dels donatius solidaris de les persones sensibles i amoïnades per la greu problemàtica que genera la psiquiatria actualment vigent.

Aquesta Associació fou fundada per Javier Álvarez, qui ha estat quaranta anys exercint com a metge psiquiatre en el Sistema Nacional de Salud. Durant tota la seva vida professional mantinguè una postura molt crítica amb els plantejaments teòrics i pràctics de llur professió. El fracàs de l’actual model psiquiàtric, basat fonamentalment en l’ús dels Manuals Internacionals de Classificació i Diagnòstic DSM-5 i CIE-10, és avui amplament reconegut per institucions sanitàries de prestigi internacional de la mida del National Institute of Mental Health (NIMH) que fa anys que alerta del notable i injustificat augment de diagnòstics psiquiàtrics a nivell mundial, molt especialment en els països occidentals.