9 – La substitució de la vila de Cullera per la de ‘Cuéllar’ en els textos de la Història d’Espanya i de la descoberta d’Amèrica, per Joanjo Albinyana

dijous, 6 de desembre, a les 19:30, per Joanjo Albinyana.

III Cicle sobre la Falsificació de la Història de Catalunya (9/24)

 

La substitució de la vila de Cullera (València) per la de Cuéllar (Segovia) en els textos de la Història d’Espanya i de la Descoberta d’Amèrica

 

per JOANJO ALBINYANA

 

La història dels catalans ha estat segrestada, censurada, manipulada, edulcorada, esquarterada i revestida pels qui escriuen la història d’Espanya. Nosaltres no existim per a ells. Els estudis d’En Jordi Bilbeny i altres investigadors estan fent sortir a la llum la nostra història, la nostra cultura que ha estat protagonista entre altres coses del descobriment d’Amèrica i on el País Valencià i la vila de Cullera, en concret, també hi van participar.

La vila de Cullera té una història oficial empobrida i reduïda a un atac del pirata Dragut, a un castell sense personatges, a una història naval inexistent i a un llistat de propietaris del castell. Per contra  Cuéllar, poble situat al centre de la península, està atapeïda de virreis de Sicília, Sardenya, Catalunya, Aragó, etc., i de personatges relacionats amb les tècniques nàutiques, la guerra naval, la cartografia, etc.

Però hi ha historiadors que comencen a parlar de la història naval de Cullera: les drassanes,   la seua participació al segle XV, en època d’Alfons el Magnànim, a la conquesta de Nàpols. Aquesta qüestió degué implicar l’aportació d’una caterva de militars, cartògrafs, mariners, constructors de vaixells, etc. I en la fatídica data de 1707 es creà el marquesat de Cullera,   documentació històrica que avui en dia es troba a l’ajuntament de Cuéllar. Fàcil per a la manipulació de la història, veritat?

Hem trobat textos que parlen del descobriment d’Amèrica i que corroboren la superposició de Cuéllar on abans apareixia Cullera.

 

JOANJO ALBINYANA

Naix a l’Olleria, comarca de la Vall d’Albaida al País Valencià.  És professor de piano al Conservatori Professional de Música d’Ontinyent. És membre del trio de clarinet, violoncel i piano «B3 Classic Trio» i del duo de flauta i piano «Duo Godard».  Ha estat membre de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida. Participa activament de la recuperació  nacional del País Valencià. És col·laborador de l’Institut Nova Història. Actua des del País Valencià per la recuperació del patrimoni històric de tota la nació.

Edició de vídeo: Lluís Batlle i Rossell

Si no pots veure el vídeo, fes servir aquest enllaç:
https://archive.org/download/III-Cicle-Falsificacio-historica/TercerCicle-09-24-Joanjo-Albinyana.webm

Si desitges veure o descarregar el llistat complet de conferències:
https://archive.org/details/III-Cicle-Falsificacio-historica

 

III Cicle sobre la FALSIFICACIÓ DE LA HISTÒRIA DE CATALUNYA

Panoràmica d’una falsificació de segles, en els cinc continents i en tots els àmbits

ELEMENTS PER A UNA VERITABLE HISTÒRIA DE LA NACIÓ CATALANA

Veure programa complet: III Cicle Falsificació Història Catalunya

Ver programa completo: III Ciclo de conferencias sobre la manipulación de la Historia de Cataluña

Veure Conferencia Inaugural d’En Jordi Bilbeny

Organitza: PLURAL-21 i INSTITUT NOVA HISTÒRIA

4 Octubre 2012 – 21 Març 2013

Cada dijous a 2/4 de 8 del vespre Seu de Plural-21: Cartagena, 230; 5è 1a

Preu: 20 euros/sessió Tot el cicle: 300 euros

Socis, aturats, jubilats, estudiants: 33% de descompte

NOTA: No deixeu de venir per raons econòmiques

Inscripcions: 93-450.13.00
E-mail: info@plural-21.org / http://inh.cat/ / https://plural-21.org

Ubicació de la seu de l’associació Plural 21 segons «Google Maps»