Lunes, 28 de octubre 2013. Conferencia-Debate Ciclo: “¿En qué sociedad vivir? ¿Qué Catalunya queremos?
Agua y sociedad
Sesión 6

Lunes, 28 de octubre, a las 20:00 horas, en la sede de Plural-21.

a cargo de:

JORDI LLUÍS HUGUET, de la Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua. Impulsor de L’Aula de l’Aigua

Actividad gratuita.


Xarxa per nova cultura de aigua

logo-aula del aigua

 

L Aigua que volem a Catalunya

 

Quan parlem d’aigua, sovint només pensem amb la que surt per la nostra aixeta. Però realment una societat precisa d’aigua per la seva agricultura, per la seva indústria, etc.

La gestió d’aquesta aigua, implica molts processos, des de l’abastament i potabilització, fins la depuració dels abocaments pertinents i el seu control.

No és sols un tema de quantitats d’aigua, sinó també de la seva qualitat per a cada ús.

La gestió de tots aquest processos i la seva planificació, comporten un dels eixos clau per a la sobirania real d’un país. El que sembla clar històricament, és que si sobre un bé tan essencial per una societat com és l’aigua, si es deixen les decisions en mans dels tècnics i/o polítics, els beneficiats sempre son les grans corporacions i els perjudicats els ciutadans.

Estem en un moment en que les privatitzacions respecte a l’aigua, són una forma més de venda del nostre patrimoni a interessos aliens al nostre país. I com s’ha vist en altres comunitats, el fer marxa enrere, te uns costos alts, però que finalment s’acaben fent i pagant un alt preu.

La participació ciutadana en la discussió de quina aigua volem tenir, és un element essencial que la pròpia Directiva Marc de l’Aigua europea, assenyala com un requisit d’ordre normatiu. El que està passant és que sovint feta la llei, feta la trampa. Mentre que l’administració d’una banda convoca processos participatius per debatre públicament aquests temes i acomplir així la legislació vigent, d’altre  ja s’està pactant amb grans empreses el què es farà i a quin preu. I mentrestant als ciutadans sols se’ns permet debatre o participar en discussions sobre aspectes no decisoris i sovint buits de contingut.

Per aquest motiu, és essencial un coneixement i debat real entre la ciutadania ver fer valdre els nostres criteris i no deixar-los delegats en mans de caríssimes solucions tècniques que poden adoptar els nostres polítics.

 


 

Plural-21

Asociación para el cuidado de la vida en un planeta vivo

Cartagena 230, 5º 1ª, tocando c/Mallorca (ver foto)

93 450 1300 –  info@plural-21.org  –  www.plural-21.org

Metro: L2 Encants, L5 Sagrada Familia Bus: 15, 19, 33, 34, 35, 43, 44, 50, 51, 62, 92, B20, B24 

Plural-21 en Google Maps