«Les sospites de Niño Becerra amb el coronavirus»

De: per dició
Enviado: viernes, 28 de febrero de 2020 13:14:13 CET
Asunto: Re: «Les sospites de Niño Becerra amb el coronavirus»
Hola!
Igual això de la russa detinguda a les Canàries i el «suïcidat» que potser es va trobar amb ella no us ha arribat:


Olesya Krasilova apparently had just met up with Phil Haney in the Canaries. They were apparently sharing info about COVID-19/IRAN. He went home and got murdered. She got arrested by Spanish authorities by direction of US. Things that make you go…hmmm!
La rusa detenida en Tenerife, acusada de conspiración para robar información
La mujer, de 50 años y extrabajadora de la embajara de EEUU en Moscú, sustrajo contenido de una base de datos para interferir en la admisión de refugiados
europa press 24.02.2020 | 22:44

El ex empleado de Seguridad Interna (DHS) que dio la voz de alerta durante la administración de Obama fue encontrado muerto este fin de semana en California.

Phil Haney, «como denunciante, declaró ante el Comité Judicial del Senado en junio de 2016 que el DHS le ordenó eliminar cientos de archivos de personas vinculadas a grupos terroristas islamistas, argumentando que varios ataques terroristas contra personas en los Estados Unidos podrían haberse evitado si ciertos archivos hubieran No ha sido fregado» dicta el reportaje.

El pasado 11 de noviembre Haney le había escrito al Washington Examiner de que estaría publicando un nuevo libro con más detalles de ese y otros casos. Y aparentemente estaba tratando de regresar a trabajar en DHS.

Yo no se ustedes pero esto me huele a un «suicidio» no auto infligido… ?????

Obama DHS whistleblower found dead with gunshot wound in California

 | February 22, 2020 10:23 PM
 | Updated Feb 23, 2020, 02:08 PM
Philip Haney, a former Department of Homeland Security official during the Obama administration who blew the whistle on his own agency, was found dead Friday with a gunshot wound about 40 miles east of Sacramento, California.
(…)
Missatge de per dició del dia dv., 28 de febr. 2020 a les 12:00:
Coronavirus
Les sospites de Niño Becerra amb el coronavirus
El Nacional
Dijous, 27 de febrer de 2020

L’economista Santiago Niño Becerra ha mostrat en una entrevista al programa Versió RAC1 les seves sospites per l’enorme impacte que té a les borses el problema del coronavirus. «Crec que el coronavirus s’està utilitzant per diverses coses. Ahir va aparèixer un cas al Brasil, i l’índex de la Borsa del Brasil va caure un 7%. Un 7% per un sol cas?», s’ha preguntat.

Segons Becerra, el coronavirus s’està agafant com a excusa en el món econòmic més enllà del seu impacte real. «El coronavirus té efectes reals. La fàbrica que Fujitsu té a Màlaga ha hagut de fer un ERTO perquè no rep peces. Però s’està culpant el coronavirus de coses de les quals no té cap culpa. La pràctica dels diners regalats amb tipus es va esgotar. El Japó ja no sap què fer. I ara és molt fàcil dir que el coronavirus és responsable de tot. Crec que s’està exagerant la importància econòmica del coronavirus», ha insistit.

L’economista centra la seva preocupació en el que passi a la Xina. «La Xina diu que tindrà controlada la situació a l’abril. Si això és veritat, el turisme de Setmana Santa a Espanya patirà molt. Però si això es prolonga i els Jocs Olímpics de Tòquio a l’estiu entren en perill, aleshores els efectes seran terrorífics», ha advertit.

‘VERSIÓ RAC1’

Niño Becerra: “El Dow Jones ha caigut de cop 450 punts a l’obertura; això no ho veia des de l’11-S”

  • El catedràtic d’Estructura Econòmica considera que no es pot culpar el coronavirus de les caigudes de la borsa

    Actualitzada el 28-02-2020 11:23

El professor Niño Becerra a l’estudi de RAC1 // Imatge: Montse Llussà.
El professor Niño Becerra a l’estudi de RAC1 // Imatge: Montse Llussà.

El pànic pel coronavirus ha tornat a espantar els inversors de tot el món. Després d’un dia de treva, les principals borses registren caigudes que en els últims sis dies ja arriben al 9%. Entre els sectors més afectats hi ha els bancs, el turisme i també les aerolínies.

La Comissió Europea diu que el risc d’epidèmia ja s’està començant a materialitzar sobre l’economia de la regió, tot i que encara no s’atreveixen a donar xifres. El Fons Monetari Internacional sí que ha dit que el creixement de l’economia mundial, estimat pel 3,3% el 2020, podria caure entre un 0,1% i un 0,2%. Mentrestant Itàlia podria estar al llindar de la recessió.

Santiago Niño Becerra, catedràtic d’Estructura Econòmica de la Facultat d’Economia de l’Institut Químic de Sarrià – Universitat Ramon Llull, ha explicat al Versió RAC1 que creu que no es pot culpar el coronavirus de tot:

Avui hi ha hagut un enfonsament fins a l’infern. Ara mateix el Dow Jones està caient 929 punts i l’Ibex, 426. L’obertura del Dow Jones ha caigut de cop en bloc 450 punts. Això no ho veia des de l’11-S

El coronavirus té efectes reals. La fàbrica que Fujitsu té a Màlaga ha hagut de fer un ERTO perquè no rep peces. Però s’està culpant el coronavirus de coses de què no en té cap culpa

Ahir va aparèixer un cas del virus al Brasil, l’índex de la borsa del Brasil va caure un 7%. Per un cas?

Els diners regalats amb tipus d’interès zero s’han esgotat. El Japó ja no sap què fer. És molt fàcil dir que el coronavirus és responsable de tot. Crec que s’està exagerant la importància econòmica del coronavirus


Encara que segons Niño Becerra s’està exagerant l’impacte del coronavirus en l’economia, el professor creu que si no s’arriba a controlar aquesta malaltia, aleshores sí que pot tenir conseqüències greus per a l’economia mundial.

La Xina diu que tindrà controlada la situació a l’abril. Si això és veritat, el turisme de Setmana Santa a Espanya patirà molt. Però si això es prolonga i els Jocs Olímpics estan en perill, aleshores els efectes seran terrorífics


El coronavirus, a més, pot accelerar el retorn de moltes empreses als seus països d’origen.

Als anys 80 es va anar massivament a la Xina. Paral·lelament aquí començava la robòtica. Ara la robòtica és supersofisticada i cada vegada més barata

La robòtica pot absorbir la diferència de cost. La Xina està molt lluny i amb la robòtica pots produir el mateix bolígraf aquí al costat. Això anirà a més i el coronavirus pot donar arguments


Santiago Niño Becerra també ha parlat del futur dels bancs. El professor assegura que hi ha massa bancs a Europa i que en els propers anys viurem moltes fusions i absorcions.
Escolteu la secció sencera aquí: