«Cronos» ens acosta a dos genis: Nikola Tesla i Tsiolkovski

 

De ser «carn de conspiranoia» a sortir al ‘Cronos’…

:-\

En fi.

Com sempre.

Salut!

Jordi

PS: Al programa «Cronos» emeten pel·lícules amb ínfules de documental, però en aquest cas, per l’enorme interès històric i tecnològic que té en Nikola Tesla, pot pagar molt la pena el seu visionat per no el conegui.

:::::::::::::::::::::::::::::

http://www.ccma.cat/tv3/cronos/cronos-ens-acosta-a-dos-genis-nikola-tesla-i-tsiolkovski/noticia/2648712/

http://statics.ccma.cat/multimedia/jpg/3/2/1415984092823.jpg

Divendres, a les 23.05, al 33

«Cronos» ens acosta a dos genis: Nikola Tesla i Tsiolkovski

10 Mar 2015 – 15.40

Les aportacions de Nikola Tesla, a "Cronos"

Les aportacions de Nikola Tesla, a «Cronos»

«Cronos«, l’espai presentat per Enric Calpena on tenen cabuda documentals històrics de gran factura, aquest divendres recupera dos films que pretenen apropar la vida de dos genis de la història al públic. És una oportunitat per conèixer millor tant Konstantin Tsiolkovski com Nikola Tesla, dues persones que han aportat grans descobriments sense els quals ara seria difícil imaginar el nostre dia a dia.
Els idealistes: Nikola Tesla (23.15)

Nikola Tesla va ser considerat un geni per molts, un boig per alguns, un producte de la intervenció extraterrestre per pocs i un enigma insondable per tots. Aquest home va comportar la revolució tecnològica, és el geni invisible darrere de la ràdio o la televisió, coses que tots donem per fetes i no podem viure sense aquestes coses. Nicola Tesla és darrere de les connexions a la xarxa wifi, de les transmissions televisives… D’alguna manera és el científic que va canviar el destí del món. La vida secreta d’aquest científic es donarà a conèixer en aquest llargmetratge. Quan era nen, va lluitar per la seva vida contra la malaltia del còlera, Tesla va prometre als seus pares que ell es recuperaria si el deixaven estudiar enginyeria. I va complir la seva paraula. És a causa de les seves profundes i fermes creences i el seu entusiasme que Tesla va aconseguir electrificar el món. El documental és un relat històric de la vida agitada de Tesla i la seva investigació pionera en la física i els seus experiments audaços amb l’electricitat.

Els idealistes: Tsiolkovski (00.05)

Aquest docudrama explica la vida i l’obra de Konstantin Tsiolkovski, un home avançat al seu temps. Va ser pioner en la investigació de l’espai còsmic i autor d’obres singulars en aerodinàmica i aeronàutica que han estat àmpliament reconeguts i aclamats arreu del món. Ell va ser el primer teòric i defensor de l’exploració espacial humana. L’espectador serà absorbit per les fantasies d’un dels més grans somiadors i filòsofs que han existit. A més de centrar-se en fites de la biografia de Konstantin Tsiolkovski el documental mostra efectes especials basats en la visualització dels descobriments fets pel geni, com el seu concepte del sistema solar, la física de la Lluna, la ingravidesa, el túnel de vent o l’ascensor espacial. Tots els seus somnis i fantasies que gradualment es van convertir en descobriments fonamentals.

Salut i independència!
(encara que sigui de joguina)
Jordi

http://vimeo.com/user1361588/videos
www.youtube.com/user/grupsalvatge/

:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)