SNB: «Espanya té un problema gravíssim amb el seu deute públic»

El Martes 14 de noviembre de 2017 0:31, per dició escribió:

 

Això és el que també deia Jordi Mas Font al seu facebook-blog i a l’entrevista de ràdio que vaig enviar.

( http://www.novaradiolloret.org /a-la-carta/  24/10/2017 00:56:14 TERTÚLIA CIUTADANA – 24 OCTUBRE 2017 )

Però també cau en el mateix error que SNB: donar per suposat que qui pren les decisions a Espanya (i al món) ho fa en base a intel·ligència, professionalitat, racionalitat, coneixement de causa… quan és exactament al contrari.

Per això sempre dic que de la poca (molt poca) gent que diu coses interessants, n’agafo les dades i els arguments, però que per treure’n les conclusions ja em vaig espavilant.

😉

http://www.rac1.cat/programes/ versio/20171109/432746699765/e conomia-becerra.html

 

Santiago Niño Becerra: “Hi haurà noves retallades a partir del gener i d’això no se’n parla”

El catedràtic d’estructura econòmica assegura que el BCE reduirà a la meitat la compra de deute públic i això tindrà conseqüències


Santiago Niño Becerra al ‘Versió’. // MONTSE LLUSSÀ

Actualitzada el 10-11-2017 08:48

D’això no se’n parla, però a partir de l’1 de gener el Banc Central Europeu reduirà a la meitat la compra de deute públic. Així ho ha explicat al Versió RAC1 Santiago Niño Becerra, catedràtic d’estructura econòmica de la Facultat d’Economia de l’Institut Químic de Sarrià – Universitat Ramon Llull. Les conseqüències d’aquesta reducció, segons Niño Becerra, seran greus.

Quan el Banc Central Europeu redueixi a la meitat la compra de deute públic on col·locarà Espanya el deute? Hi haurà retallades

A banda d’aquest problema amb el deute públic, Niño Becerra ha parlat també de les previsions de tardor que ha publicat la Comissió Europea. Tot i que des de molts sectors s’apuntava que la situació catalana podia portar a una nova recessió, aquest organisme ha decidit elevar el creixement del PIB del 2,8 al 3,1% per a aquest any i del 2,4 al 2,5% de cara al 2018. Aleshores… afecta o no afecta l’economia espanyola el que passa a Catalunya? Diu Niño Becerra que “les primeres anàlisis s’han de fer a 6 mesos vista, a la primavera del 2018, quan la situació sigui més estable”.

Analitzar ara l’impacte del procés sobre l’economia és absurd. Les anàlisis econòmiques s’han de fer amb perspectiva. Si es fan ara, són pura especulació

I què passa amb les més de 2.000 empreses que han marxat? “Traslladar una seu social no té cap implicació a curt termini”, assegura Becerra. “El que no pot ser és que una empresa tingui la seu social a Madrid i totes les operacions a Catalunya. A la llarga acabaran traslladant també la seu fiscal”.I parlant del que ens espera, l’exgovernador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha avisat sobre el perill d’una nova crisi financera. Becerra no ho descarta. Diu que els bancs tenen ara més deute que abans.

Avui els bancs tenen més deute en proporció al seu capital que abans. Això no passa només a Espanya. També passa a França i Alemanya

Santiago Niño Becerra també ens ha alertat sobre els boicots que es volen fer a alguns productes catalans. Una enquesta publicada per Reputation Institute diu, entre altres coses, que el 20% dels espanyols fora de Catalunya ha deixat de comprar productes catalans. L’economista avisa de les conseqüències que pot tenir això i pensa que no en som prou conscients.

Cal anar amb compte amb els boicots. Si això segueix així, podem anar a una retallada de 4 o 5 punts del PIB. No sé si la gent té clar que estem en un món global

Per acabar, amb Niño Becerra hem descobert els vaticinis de Ray Dalio, un dels homes més rics del món i CEO d’un dels hedge funds més importants… perquè acaba de publicar un article amb previsions de futur gens bones. Voleu saber què diu?

Aquí us podeu descarregar la secció: http://audio.rac1.cat/download /656a5af8-2289-4302-a294-b58fb 50c4ad6/1/-/2017-11-09-versio- rac1-economia-economia-amb-san tiago-nino-becerra.mp3

:::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::

En aquesta altra entrevista és veu mooolt clarament el que li volen fer dir al professor.

Però no ho aconsegueixen pas.

😉

 


https://www.youtube.com/watch? v=oHFPAkbn7KE

«La EUROPA de las REGIONES es imparable» (S.Niño Becerra 2017)

Data de publicació: 4 de nov. 2017

 

«Vamos hacia un CAMBIO de modelo en EUROPA. De los Estados a las REGIONES. Esto es imparable».
«CATALUÑA es viable económicamente con un modelo de ESTADO ASOCIADO, al igual que lo sería el País Vasco»

Santiago Niño Becerra es Catedrático de Estructura Económica e imparte clases en el IQS de la Universitat Ramón Lllull de Barcelona.
@cosmonauta_ed TWITTER

:::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::

http://www.leconomic.cat/artic le/1278046-l-europa-de-les-reg ions-la-revolucio-francesa-2-0 .html
12 novembre 2017 2.00 h

 

Santiago Niño Becerra

Santiago Niño Becerra
Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management

L’Europa de les regions: la revolució francesa 2.0

(…)

 
A mitjan passat mes d’octubre l’oficina europea d’estadística, Eurostat, va publicar l’edició corresponent al 2017 de l’anuari de les regions. (Aquí tenen l’anuari aquí i l’atles de gràfics). És un conjunt enciclopèdic de dades el resum de les quals és molt simple: la majoria del PIB d’Europa s’està generant en molt escassos llocs (als continents asiàtic i americà s’està produint un fenomen semblant).
(…)
Jo vaig escriure el mes de setembre en aquestes mateixes pàgines que Catalunya no necessitava la independència per aconseguir cotes elevades de desenvolupament econòmic, i avui ho continuo pensant. Però vist com estan anant les coses és obvi que els trets aniran per una altra banda. Catalunya serà la primera zona, regió, comunitat, clúster, a aconseguir l’autogovern; la independència?, pot ser. Després vindran altres zones d’altres llocs: repassin els mapes abans indicats.
Ningú no pararà el procés.
Jo vaig pensar que les institucions i les autoritats europees farien de motors d’aquest canvi impulsant-lo i afavorint-lo, però no ha estat així perquè defensen la seva posició de la mateixa manera que la noblesa va defensar els seus interessosa la França del segle XVIII. Però ningú no podrà parar aquest procés perquè el concepte d’Estat està superat, esgotat. I no, no és un tema ideològic ni polític. Es tenyeix amb aquests colors perquè, penso, la població ha de sentir-se partícip del procés, tant la que es troba a favor com la que hi és contrària; però darrere es troben raons molt prosaiques: eficàcia, productivitat, disponibilitat de recursos… I una nova manifestació de la crisi que va començar el 2007 que ja està despuntant en l’horitzó i que se sentirà el 2018.
Penso que Catalunya n’hauria tingut suficient amb un Estatut com el de Gernika i amb el desenvolupament de les competències que l’acompanyen, però això ja no és suficient perquè això quedava emmarcat per un perímetre que ha estat superat per l’evolució de la història, per la qual cosa ara ja toca una altra cosa. Benvinguts a la Revolució Francesa 2.0.

https://www.ara.cat/societat/L Estat-projeccio-exterior-Port- Barcelona_0_1903609782.html

L’Estat veta la projecció exterior del Port de Barcelona

Foment impedeix a l’Autoritat Portuària enviar representació a una missió comercial

(…)

https://www.vilaweb.cat/notici es/en-un-lugar-de-la-mancha/

‘En un lugar de la Mancha…’

Un article que revela el gran negoci que amaga l’opció d’un corredor central espanyol contra el corredor mediterrani

Per: Albert Pont
18.06.2016  22:00

Què hi ha al darrere l’eix central de mercaderies? Doncs hi ha allò que en castellà anomenen un pelotazo,  un dels pelotazos urbanístics i financers més grans de la història d’Espanya.

(…)


https://www.youtube.com/watch? v=YYp3x_3Ffw8

«Interès d’Estat, en ruta»

 

Data de publicació: 22 de set. 2017

Un documental on es destapen les vergonyes del funcionament de l’Estat espanyol. Per què es construeixen autopistes que no van enlloc? Perquè el corredor mediterrani passarà per Madrid? Qui comanda en realitat a Espanya? Com funcionen els poders de l’Estat? Quin paper té Catalunya? I el País Valencià i les Illes? Un viatge per Barcelona, València, Ciudad Real, Toledo, Madrid i Valladolid, amb entrevistes a experts de diversos àmbits ha estat la manera de cercar respostes a totes aquestes preguntes que condicionen la nostra vida diària. Quines en seran les respostes? Documental basat en el capítol 4 del llibre «Interès d’Estat», d’Albert Pont, i dirigit per Pere Sánchez, Responsable creatiu d’Alvent Produccions.

::::::::::::::::::::::


https://elpais.com/economia/20 17/11/09/actualidad/1510242350 _582486.html

Adiós a la fiesta del dinero

La Reserva Federal y el Banco Central Europeo han presentado su hoja de ruta para retirar la liquidez que inyectaron

Los bancos centrales tienen que reducir su balance en cerca de cuatro billones de euros
La normalización monetaria no se puede demorar para tener armas en la próxima crisis

Los Gobiernos no han aprovechado la ayuda de la liquidez para hacer reformas estructurales
David Fernández

(…)

https://elpais.com/economia/20 17/11/10/actualidad/1510331929 _272813.html

Cuando trabajar ya no salva de la pobreza

La precariedad del mercado laboral español empuja a un 13% de los empleados a tener una renta inferior al umbral de la pobreza, una tasa que en Europa solo superan Rumanía y Grecia

A María la expresión “no llegar a fin de mes” se le queda corta. “No estamos ni a día 10 y ya no me alcanza”, dice sin perder la sonrisa. En su casa, los 900 euros que su marido gana como chófer y lo poco que ella saca de echar una mano en un bar salen tan rápidos como entran. Solo para el alquiler ya van 750. Esta cubana de 30 años es uno de los millones de inmigrantes que llegaron a la España del boom del ladrillo y que más tarde acabarían pagando los excesos de aquellos días. Desde entonces, ha encadenado empleos precarios y mal pagados. Su perfil encaja como un guante a un fenómeno que, aunque no es nuevo, sí se ha extendido a raíz de la crisis: el de los trabajadores pobres.

Las estadísticas europeas muestran que este es un problema al alza en todo el continente, pero especialmente intenso en España. Un 13,1% de sus trabajadores viven en hogares que no alcanzan el 60% de ingresos medios. Solo Rumanía y Grecia le ganan en este triste indicador. Y el riesgo de pobreza se ceba con los españoles que tienen un contrato a tiempo parcial: en este grupo, la tasa se dispara al 24,3%.

(…)

Salut i República Catalana!

Jordi

http://vimeo.com/user1361588/v ideos
www.youtube.com/user/grupsalva tge/

:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
:::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)