SNB ens torna a parlar de ‘Soylent Green’

http://www.8tv.cat/8aldia/videos/santiago-nino-becerra-analitza-els-darrers-moviments-per-al-rescat-de-la-banca/

2/07/2012 18:34h Economia, Vídeos

12/7/6

SNB ens torna a parlar de ‘Soylent Green’

Niño-Becerra: “Avui ja s’està començant a parlar

d’una quitança a Espanya”

El catedràtic d’Economia de l’IQS, Santiago Niño-Becerra, ha estat entrevistat per Josep Cuní.

El professor Niño-Becerra ha valorat els acords presos a la cimera del Consell Europeu de divendres passat i ha analitzat quin és el camí que hauria de prendre ara Espanya. Niño-Becerra explica que a la reunió es va parlar poc del problema del deute que afecta l’economia europea: “Els països europeus tenen un deute que no poden pagar. Espanya té un deute de 4 bilions d’euros que no pot pagar. (…) Ja s’està començant a parlar d’una quitança a Espanya”. I ha afegit: “Estem anant cap a un escenari on hi haurà macroregulacions financeres. Arribaran els men in black del BCE i diran: Banco Santander, vingui cap aquí; Banco Popular, vingui cap aquí; La Caixa, vingui cap aquí, ensenyi’m això, demostri’m això (…) Tindrem bancs sans, però significa la pèrdua absoluta de sobirania [del Banc d’Espanya]“.

Niño-Becerra, però, ha defensat el paper dels tècnics del Banc d’Espanya: “El Banc d’Espanya, a mi em consta que té professionals extraordinàriament bons. Si ha passat el que ha passat a la banca no és culpa del Banc d’Espanya”.

El catedràtic d’Economia també ha remarcat que Rajoy no pot triar quines polítiques duu a terme: “L’única forma d’arribar [al dèficit pactat amb Europa] és retallar, retallar i retallar”. En aquest sentit el professor Niño-Becerra aposta per invertir en les zones més productives d’Espanya i assenyala Catalunya com una comunitat econòmicament viable: “Catalunya té possibilitats. Hi ha zones que més que d’altres (…) la zona costanera té moltes possibilitats”. “Es pot tenir autonomia financera i no ser independents políticament”.

Niño-Becerra també creu que finalment el govern espanyol acabarà fent EROs a la funció pública, tot i que ha remarcat que, com que són treballadors que no cotitzen per l’atur, es generaria un altre problema perquè caldria destinar una partida pressupostària només per pagar l’atur a aquests treballadors.
Pots seguir la conversa que s’ha generat a Twitter, amb l’etiqueta #becerra8aldia.

Comentaris

2/07/2012 a les 22:51h per Xavier

Fa anys el professor Niño-Becerra ja advertia del que passaria amb la fi de la bombolla immobiliària. S’ha arribat al punt en què estem per no fer cas a persones com ell.

Volver a ‘El filó de perdició’