Documentos TV – «El descrédito»

Una explicació (de matinada, novament) de la versió local de l’enganyifa dels «microcrèdits».

Potser res que ara ja no sapiguem. Però en el seu moment (només fa 10 anys) al seu «inventor», un tal Muhammad Yunus, li van donar el Premi Nobel… de la Pau.

Em quedo amb les darreres 4 microintervencions: la progressió resulta xocant.
N’adjunto el microtall.;-)

Aquí vàrem tenir aquell famosa campanya de l’extinta Caixa Catalunya.

Us en recordeu?: «Ho veus, ho vols, ho tens».

Era tota una «definició de principis».
I, per mi, tot un símbol de la bombolla i de la decadència, al costat del Porsche Cayenne i unes quantes bogeries més…

En fi.

Salut i memòria crítica!

Jordi

:::::::::::::::::::::

http://www.rtve.es/alacarta/videos/documentos-tv/documentos-tv-descredito/3574098/http://img.rtve.es/p/1580/?w=160&h=90&imgProgApi=logo

Documentos TV – El descrédito

18 abr 2016 57:05

http://img.rtve.es/v/3574098?w=1180&preview=1461021886335.JPG
«Pagar, pagar y pagar. Preguntas cuánto te queda y te sigue quedando la misma cuota, entonces ¿qué estoy pagando?» 
Es el testimonio de un afectado por este tipo de créditos fáciles, que como él, miles de personas han contratado con empresas financieras en los últimos años. Una peligrosa dinámica de endeudamiento descontrolado y abusivo, alimentada en muchos casos por las propias entidades prestatarias, como denuncia «El descrédito».
Pedir un crédito no tiene por qué resultar una mala praxis. De hecho, el préstamo es una herramienta más en el funcionamiento de la economía de las familias, las empresas y los estados. Sin embargo, puede convertirse en un problema cuando se ha contratado sin necesidad real o no puede afrontarse su pago.


http://mvod.lvlt.rtve.es/resources/TE_GLESP/mp4/6/2/1461021153126.mp4

Retall final documental ‘El descrédito’_xvid

:::::::::::::::::::::


https://twitter.com/salvadorcardus/status/344434819364691970

@emparmoliner Jo, l’anunci que mai oblidaré d’una caixa és aquell de «ho veus, ho vols, ho tens», amb un jove que es mirava una moto…

14:43 – 11 juny 2013

::::::::::::::::::::::::::

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=-860055

El Punt
dijous, 24 de juny de 2004

Ho veus, ho vols, ho tens

l’escaire

MIQUEL PAIROLÍ


+ Vols comprar qualsevol cosa? Tu vas a la caixa, demanes la targeta i ja tens el que vols. Després cal pagar-ho.  Foto: EL PUNT.

Una d’aquestes entitats d’estalvi que ja són part inseparable de la vida dels catalans -no solament de la vida econòmica sinó també de la familiar, de l’íntima, de l’espiritual, del món de les il·lusions i dels somnis- promou aquests dies un nou producte que du un nom tan suggerent i filosòfic com Targeta Infinit. La gent més desconfiada potser veurà una amenaça en aquesta apel·lació a un concepte tan difús i inabastable. A què es refereix aquest infinit? A les dimensions del deute que contraurem amb l’entitat? A les quotes que haurem d’anar pagant? Al fet que ens endogalarem per tota l’eternitat? És una manera pessimista de veure les coses i ja se sap que la relació amb les entitats de crèdit sempre sol començar amb optimisme, tot i que després, algun cop, vagi a mal borràs. El nom al·ludeix a les possibilitats infinites que ofereix la targeta. Us voleu comprar una moto? Teniu el nas tort i voleu que us l’adrecin? Voleu viatjar a l’Àfrica que abans en deien negra i ara en diuen subsahariana? Doncs tot això us ho soluciona la Targeta Infinit. «És com portar un crèdit a la butxaca», diu l’anunci. La propaganda del producte es resumeix en un eslògan que potser és el més encertat de tota la publicitat que circula ara mateix. Diu: «Ho veus, ho vols, ho tens.» Frase perfecta, rodona en tots sentits, per la sonoritat, pel ritme, per la concisió, per la força del significat, per l’impacte. Aquests tres verbs monosíl·labs precedits del pronom ho són tres dianes, primer a l’orella i després a la ment. Condensen amb gran precisió el funcionament dels mecanismes de la concupiscència. Primer hi ha l’ull, la mirada, allò que veiem i que ens atrau. La mirada engega el desig de voler posseir allò que ens agrada. Però, és clar, de vegades, entre la fal·lera de posseir i la possessió efectiva hi ha un abisme econòmic insuperable. Aquí és on intervé la nostra benefactora, l’entitat d’estalvi. Ella ens ofereix el pont per salvar-lo i aconseguir allò que hem vist i que tant desitgem. La vida és bella

::::::::::::::::::::::::

http://www.elpuntavui.cat/article/7-vista/23-lectorescriu/691463-comunisme-capitalista.html

8 novembre 2013 2.00 h

Punt de Vista
El Lector Escriu

Comunisme capitalista

Cada dia que passa el paisatge humà s’assembla més al de l’edat mitjana. Captaires, desnonats, atur i treball precari. Un paisatge medieval anomenat modernitat. Paradoxes de la vida.

En el passat els vassalls pagaven la protecció que el senyor feudal els proporcionava amb escreix, amb tributs i treballant les seves terres. Ara els nous vassalls contemporanis paguen els interessos del deute que han contret amb els bancs, imponents senyors feudals del present.

El sistema es basa a esborrar la saviesa popular que aconsella no estirar més el braç que la màniga. ¿Recordeu l’anunci d’una entitat financera –que per cert ha hagut de ser rescatada amb fons públics– que deia: “Ho veus, ho vols, ho tens”? El missatge no podia ser més clar, i anava directe a les tripes sense passar pel cervell. Aleshores, si arriba el dia que no podeu tornar aquest préstec, que mai us haurien d’haver ofert i que mai hauríeu d’haver acceptat, ho arreglaran amb rescats i retallades. Us sona la cançó? En diuen liberalisme, però ja veieu que de fet és intervencionisme redistributiu i solidari, fins i tot comunista! Però compte! Només amb els rics, eh, perquè no n’hi ha prou per a tothom.

Benvinguts a la darrera pirueta del circ humà: el nou comunisme capitalista de la nova edat mitjana del segle XXI. L’última versió del sistema social més comú de la humanitat al llarg de la seva història: quatre murris molt rics i la resta de babaus ben pobres. De vegades tanta previsibilitat avorreix, no trobeu?

JOSEP CLAVERA BARBANY
Granollers (Vallès Oriental)

Salut i independència!
(encara que sigui de joguina)
Jordihttp://vimeo.com/user1361588/videos
www.youtube.com/user/grupsalvatge/

:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)