«Adéu a la guardiola de les pensions»

El Sábado 2 de diciembre de 2017 13:56, per dició escribió:

 

 Deuda Pública de España


Cifras en euros excepto cuando se indica otra unidad
(…)
 
 
Jordi Mas Font

02/12/2017 

 
AYER SE SATURÓ EL INSS RECIBIENDO LLAMADAS DE PENSIONISTAS RESIDENTES FUERA DE ESPAÑA QUE AUN NO HAN COBRADO LA PENSIÓN.
Ayer se hizo oficial que se acababa la hucha de las pensiones y se tenía que recurrir a deuda para abonar las pensiones, lo cual ha provocado un retraso en el pago de algunos pensionistas ( desconozco si nacionales pero sí todos los que residen fuera de España).
Esto es el preludio de que el dinero se ha acabado y es algo que nos deberán explicar muy bien a los catalanes los Albiol, Arrimadas e Iceta, pero también Domenech cuando afirma que va a pactar con Iceta.
Iceta reconoció que habrá recortes, porque es gato viejo y sabe que ya es imposible negarlo, pero puso una zanahoria al burro hablando de gestionar una hacienda catalana a medias con el estado español, algo ya previsto en el estatut pero que nunca se ha creado…. Qué soluciona? Nada. España sigue sin tener dinero y que se recoja aquí o allá, si no hay dinero, de nada vale… Si alguien piensa con la cabeza no seguirá esa zanahoria. Un insulto a la inteligencia de los catalanes.
Albiol indicó que con la independencia desaparecerían las pensiones lo cual es un insulto a la inteligencia de los catalanes ya que las pensiones jamás desaparecerán, en todo caso se pagará más o menos, pero jamás desaparecen. Sólo tenemos que ver el ejemplo de Grecia. Allí han perdido casi todas las coberturas sociales menos las pensiones, eso sí, se cobra la mitad… Y que se prepare todo el mundo si seguimos en España, porque ese será la realidad de las pensiones…. Es de lógica, si no hay dinero, se tienen que bajar, o se crean más impuestos, o se recorta de otro lado, o es imposible…. Y si le sumamos que España, en septiembre pierde a su único comprador de deuda….. Queda claro que una Catalunya sin una España que se quede esa media de 16.000 millones de euros, es la única posibilidad que tienen los pensionistas catalanes de no perder su poder adquisitivo.
Arrimadas ni toca las pensiones, está demasiado interesada de hacer volar el mantra de las empresas que se han ido y los puestos de trabajo que han desaparecido por ello….. Otra que insulta a la inteligencia de los catalanes… El cambiar el Domicilio Social y/o Fiscal, no implica el cambio del centro productivo ni oficinas. Todas las empresas que » se han ido» siguen donde estaban, y no se ha perdido ni un sólo puesto de trabajo. Nos tendrá que explicar a todos si alguien es tan imbécil como para creer que el B. Sabadell va a tirar a la basura los 385 millones de euros que ganó el año pasado en Catalunya y lo va a transformar en traslados de personal y despidos que le van a costar mucho dinero?…. Alguien se va a creer que Freixenet y Codorniu dejarán el negocio del Cava?… Sino que nos expliquen cómo se hace eso de trasladar las viñas, bodegas y clima para hacer cava en otro lugar…. Éste es el caso más grave de manipulación de la gente aprovechando las dotes de oratoria de una chica que cada vez que dice algo miente.
Domenech….. Ni «chicha ni limoná»… Estar en contra del 155 por antidemocrático y decir que se quiere pactar con el PSOE que fue el cómplice necesario del 155, ya que, si hubiera estado en contra, con una moción de censura lo hubiera evitado, es el colmo de los desatinos… Para qué hablar de las pensiones si es otro argumento para no seguir en España?
Quien tenga dudas sobre las pensiones que se vuelva a leer mi post del 21/11/17 sobre ello: https://www.facebook.com /jordi.masfont/posts/170382949 2969642

Y vuelvo a recordar que todo el mundo es responsable de lo que vota. No vale eso de » Me han engañado», en todo caso la gente se «autoengaña» votando España cuando es atentar contra nuestras coberturas sociales.

PÁSALO. NO MÁS MENTIRAS.

 

Imatge inserida 3
TELENOTÍCIES VESPRE
01/12/2017
El govern espanyol recorre al préstec i al fons de reserva per pagar les pensions del desembre
 
El govern espanyol treu 3.500 milions de la guardiola de les pensions per pagar l’extra
Per poder pagar l’extra de Nadal, el govern espanyol esgota també el que quedava del préstec de 10.192 milions que havia concedit al Sistema de Pensions
Redacció  01 Des 2017 – 22.18

El Tribunal de Comptes adverteix que les "deficiències" en el control de la Seguretat Social sobre els difunts fan que, en molts casos, els continuïn pagant les pensions

El Tribunal de Comptes adverteix que les «deficiències» en el control de la Seguretat Social sobre les persones mortes fan que, en molts casos, els continuïn pagant les pensions
El govern espanyol torna a recórrer a l’anomenada guardiola de les pensions. La Tresoreria General de la Seguretat Social ha retirat 3.586 milions del Fons de Reserva de les pensions per poder la paga extra de Nadal, que puja 17.470 milions d’euros. 
Amb aquesta nova retirada de fons, la guardiola acabarà l’any amb uns 8.095 milions d’euros.
Per poder pagar l’extra, l’Estat esgota també el préstec que havia fet al juny el sistema de pensions via Pressupostos Generals de l’Estat. Llavors el préstec va ser de 10.192 milions d’euros.
La resta dels més de 9.000 milions que falten per pagar l’extra sortiran de les cotitzacions ordinàries dels treballadors.
De 66.000 a 8.000 en sis anys
Ara el fons de reserva de les pensions té 8.095 milions. Fa sis anys en tenia més de 66.000 milions.

Aquest fons es va crear l’any 2000 i es va utilitzar per primera vegada el 2012. En aquests cinc anys, el govern ja ha fet servir el 90 per cent de tot el que hi havia. En aquest gràfic es pot veure com el govern espanyol ha anat retirant fons:

 

ECONOMIA
El govern espanyol treu 3.586 milions de la guardiola de les pensions i esgota el préstec
El Nacional 
Barcelona. Divendres, 1 de desembre de 2017
La Tresoreria General de la Seguretat Social abonarà al desembre als pensionistes un total de 17.470 milions d’euros per les nòmines ordinària i extraordinària de les pensions més la liquidació de l’IRPF d’aquestes.
Per poder abonar-les, ha disposat de 3.586 milions d’euros més del Fons de Reserva per afrontar la paga. Després d’aquesta retirada, només quedaran en el fons 8.095 milions davant els prop de 66.815 milions que guardava el 2011.
A més, amb el pagament d’aquestes nòmines, esgota els 4.206 milions del préstec que l’Estat va concedir al sistema en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2017. El préstec va ser de 10.192 milions en total. Al juny, el govern ja havia utilitzat 5.986 milions per abonar l’extra d’estiu. Ara, s’ha esgotat la resta per poder pagar la de desembre i la liquidació de l’IRPF.
 
 
EDITORIAL
Adeu a la guardiola de les pensions
José Antich 
Barcelona. Divendres, 1 de desembre de 2017
La guardiola de les pensions, que el 2011 s’apropava als 67.000 milions d’euros, s’haurà esgotat totalment el 2018. Les previsions que s’han anat fent des d’aquella data i les alarmes que s’han donat anualment no han ajudat a corregir la situació actual, que, de facto, és d’extinció total del fons de la Seguretat Social. Encara que tècnicament queden uns 8.100 milions d’euros, s’haurien gastats si no fos per un crèdit complementari sol·licitat per uns 10.000 milions amb el subterfugi polític de no deixar la guardiola a zero. Aquesta és la crua realitat d’aquests últims sis anys de gestió de les pensions a Espanya que es pretén salvar amb l’excusa de la crisi econòmica. El cert és que la política i el que es diu mai és fútil i si obrim el prisma del debat d’aquests últims temps entre Catalunya i Espanya no és difícil recordar aquelles frases inquietants pronunciades per prohoms de les Espanyes que sense cap rubor deien als nostres avis catalans que la independència posava en risc les seves pensions. No era veritat però la por és lliure i és el primer que en una societat s’expandeix.
Catalunya hauria pogut pagar les seves pensions en una situació d’independència de la mateixa manera que a curt termini les pensions espanyoles no corren un risc imminent. Una altra cosa és que s’estigui fent el possible per redreçar una situació complicada, que no s’està fent, o que el govern espanyol hagi iniciat el camí de revertir-la. Per què, doncs, d’aquest tema no se’n parla quan milions d’espanyols poden tenir un problema seriós d’aquí a uns anys? Fonamentalment, perquè ningú no gosa posar a sobre de la taula un discurs que necessàriament haurà d’anar acompanyat de mesures desagradables. És molt més fàcil aglutinar el nacionalisme espanyol al voltant de com impedir una Catalunya sobirana que proposar reformes de pes que necessàriament seran un impediment electoral per als qui obrin aquest debat.
Espanya no vol ser reformada en cap dels seus aspectes substancials i així ho ha deixat clar el partit que millor els representa fora de Catalunya i el País Basc, que no és cap altre que el PP. Els socialistes coquetegen amb idees de canvi que els populars no assumiran i les elits madrilenyes bloquejaran sempre. Hi ha prou exemples per assegurar-ho i la política no pot substanciar-se en la imaginació infinita. Per això els debats estèrils sobre la reforma de la Constitució o un sistema de finançament just no es mouen mai del punt de partida per moltes voltes que s’hi facin. Seria bo que a la campanya electoral, els partits unionistes expressessin les seves propostes per garantir el sistema de pensions també als catalans. A tots aquells que de bona fe van creure que una Catalunya independent les posaria en risc.

Salut i República Catalana!

Jordi

http://vimeo.com/user1361588/v ideos
www.youtube.com/user/grupsalva tge/

:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
:::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::

 
ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)