«Un columnista de ‘The Times’ diu que Catalunya és una bomba de rellotgeria més gran que Xipre»

He!
Vaja, vaja, amb la traició anglesa!!!
«El mal que el separatisme català pot fer al que quedaria d’Espanya»
Dit d’una altra manera, és més o menys el mateix que fa temps que dic però cap independentista sembla voler incloure ni com a hipòtesi en els seus raonaments:
Si Espanya ja no pot pagar amb Catalunya, imaginem-ho sense Catalunya!!!
I això tampoc ho contempla en Santiago Niño quan diu que la «sol·lució» ens vindrà de fora…
Estic d’acord en que seria l’opció intel·ligent però, exactament, ¿algú em pot dir què hi ha d’intel·ligent en tot el que s’està veient, de moment, en aquesta Europa dominada pels bancs alemanys carregats de deute impagable?

D’altra banda, aquests de la «Pérfida Albión» mai han amagat pas que ells no tenen aliats, només interessos.
I suposo que el mateix es pot dir ara dels bancs, alemanys o no.
El problema és voler creure el contrari.
Salut!
Jordi
Henry Temple, 3rd Viscount Palmerston
Therefore I say that it is a narrow policy to suppose that this country or that is to be marked out as the eternal ally or the perpetual enemy of England. We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow.
  • Speech to the House of Commons (1 March 1848), Hansard’s Parliamentary Debates. 3rd series, vol. 97, col. 122.
:::::::::::::::::::::::

Un columnista de ‘The Times’ diu que Catalunya és una bomba de rellotgeria i insta Rajoy a permetre el referèndum

Matthew Parris creu que Mas hauria d’acceptar incloure l’opció de reclamar més autonomia en la consulta, i vaticina que seria l’alternativa guanyadora
ARA
Barcelona | Actualitzada el 06/04/2013 11:58
Captura article Matthew Parris

Catalunya i el futur referèndum d’independència poden ser «una bomba de rellotgeria més gran que Xipre» per al projecte europeu si no es fa de manera ordenada, segons l’opinió de Matthew Parris, columnista del diari britànic ‘The Times’, que publica l’article ‘Catalonia is a bigger timebomb than Cyprus’ aquest dissabte.
L’article, crític amb el procés sobirà català, defensa que la relació entre Madrid i Barcelona ha entrat en fase de «destrucció mútua assegurada», un fenomen que durant la Guerra Freda es va anomenar ‘muttually assured destruction’ (MAD).
«El mal que el separatisme català pot fer al que quedaria d’Espanya és alhora un argument contra el separatisme i una potencial arma letal en mans dels separatistes», assegura el periodista.
Segons afegeix, només el president de la Generalitat, Artur Mas, i el del govern espanyol, Mariano Rajoy, tenen a les seves mans cedir i arribar a un acord que eviti un desastre per a totes dues economies.
Per això, insta Rajoy a concedir la celebració d’un referèndum a Catalunya i «respectar-ne les conclusions». Segons Parris, per tal de sortir del «punt mort» en què es troben les relacions entre Catalunya i Espanya, Mas també hauria de fer un esforç i formular una pregunta en el referèndum amb tres possibles respostes. La primera opció seria votar perquè tot continués com fins ara, la segona implicaria aconseguir més autonomia i la tercera seria la independència.

El columnista té el seu pronòstic sobre el resultat d’una consulta d’acord amb el plantejament que ell proposa: creu que guanyaria l’opció de més autonomia i, d’aquesta manera, s’evitaria una secessió que segons ell «devastaria» l’economia de tota la Península. Aleshores, «Catalunya podria aconseguir de manera ordenada la condició de nació que desitja i mereix» dins l’estat espanyol.

«El senyor Mas, no obstant això, hauria de suportar el descrèdit, no tant per oferir-se acceptar més autonomia [en lloc de la independència], sinó per confiar en el fet que Madrid l’arribi a concedir», reflexiona l’article. A l’altra banda, «per a Rajoy el descrèdit seria concedir a Catalunya qualsevol cosa». Parris conclou que «suportar el descrèdit és una càrrega que han de suportar els estadistes», i assegura que a Espanya «hi ha una manca considerable d’estadistes».
L’article reconeix que el moviment independentista és molt fort arreu del territori, però qüestiona si té la mateixa força entre «la classe mitjana urbana» de Barcelona. De totes maneres, apunta que si la corda es continua tibant i Catalunya acaba aconseguint la independència, la «secessió» podria «devastar les economies d’una regiósencera», en referència a tota la península Ibèrica.
Salut i consciència!

Jordi

http://vimeo.com/user1361588/videos
:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)