Sergi Pla, el cap dels antiavalots que hauria atonyinat Gandhi, recol.locat com a alt càrrec dels Mossos

«Sergi Pla, el cap dels antiavalots que hauria atonyinat Gandhi, recol.locat com a alt càrrec dels Mossos»
https://twitter.com/El_Triangle/status/319564427148017664

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/04/espadaler_recol_loca_sergi_pla_el_comissari_dels_antiavalots_dimitit_arran_del_cas_ester_quintana_34897.php

 el triangle

Actualitat > Poders

03/04/2013

Sergi Pla

Espadaler recol·loca Sergi Pla, el cap dels antiavalots dimitit arran de l’agressió a Ester Quintana

 

Antic policia espanyol, era el responsable de la BRIMO fins al desembre, ha fet apologia de la violència policial en més d’una ocasió i ha defensat l’ús de les pilotes de goma

 

 

Els primers canvis que Ramon Espadaler ha introduït a la cúpula dels Mossos d’Esquadra com a conseller d’Interior, càrrec pel qual va ser nomenat al desembre, han servit per recol·locar el comissari Sergi Pla com a cap de la Regió Policial Central, que agrupa les comarques de l’Anoia, el Bages, el Solsonès, el Berguedà i Osona. Fins el passat 13 de desembre, Pla era el cap dels antiavalots de la policia catalana i aquell dia va presentar la dimissió pressionat per l’escàndol provocat per l’agressió patida per Ester Quintana durant la vaga general del 14 de novembre, quan la barcelonina va perdre un ull com a conseqüència, segons indiquen totes les proves presentades fins ara, d’una bala de goma disparada per un agent dels Mossos. Des d’aleshores no se sabia res del comissari, però Espadaler ha decidit mantenir-lo com a alt càrrec de la policia catalana. Aquest dimecres també s’ha anunciat el nomenament de Josep Lluís Trapero com a comissari en cap dels Mossos, en relleu de Josep Milan, i de Joan Francesc Martínez Roma com a nou cap de la Sala Central de Comandament.

La recol·locació de Pla és, sens dubte, la decisió més polèmica que ha pres Espadaler fins ara. Però qui és Sergi Pla? Com hem dit, fins al desembre era el cap de la Comissaria General de Recursos Operatius (CGRO) i responsable dels equips especials dels Mossos d’Esquadra, entre els que hi ha els agents antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO). Antic policia espanyol, es va fer cèlebre el proppassat abril, quan el programa de la SextaSálvados va emetre el capítol Poli bueno, poli malo. A preguntes de Jordi Évole, Pla va defensar l’ús de la força per part dels cossos policials, arribant a proclamar que “resistir-se no és pacífic” i que si Gandhi hagués estat a la plaça Catalunya el 27 de maig –el dia del tristement cèlebre desallotjament de l’espai- també hauria rebut cops de porra. En la peculiar forma de veure la vida de Sergi Pla, el que és “pacífic és que t’aixequis i te’n vagis” en una manifestació en la que hi ha intervenció policial. Per a ell, la violència que exerceix la policia és “legal” perquè la “policia sempre guanya”. En el programa, Pla va afegir que “atonyinyar a algú és estar exercint una professió”.

Segons informava el setmanari Directa fa mesos, Pla va assumir el control dels antiavalots de la policia catalana després del 19 de març de 2009, quan els Mossos van irrompre a les tancades universitàries contra el Pla Bolonya i van carregar amb molta duresa contra els estudiants. En connivència amb Joan Delort, Pla va assumir més poder arran de la destitució de Rafael Olmos, aleshores director general de la policia a instància de Joan Saura, el responsable d’Interior de l’època. A banda del programa Salvados, Sergi Pla també ha defensat l’ús de la violència i de les bales de goma en d’altres ocasions. El 2011, en la presentació de nou armament dels Mossos, va recalcar que les pilotes de cautxú, o bales de goma, va reconèixer que aquestes tenen una “trajectòria aleatòria i imprevisible”, de manera que els “manifestants no sàpiguen contra qui impactaran, i corrin per evitar que els toqui a ells”. Va afegir que aquest armament només serien l’última opció, però la realitat és que la violència indiscriminada del cos no ha fet altra cosa que incrementar-se des que Pla va passar a comandar els avalots.

R. T.
COMENTARIS

 

Estela Aiguader

04/04/2013

Sergi Pla, un ex-Policia Nacional cap General d’àrea? Ara entenc les filtracions dels Mossos. No m’estranyaria gens ni mica que al CNI sàpiguen més de la nostra policia i del Govern que la mateixa Generalitat.

Salut i consciència!

Jordi

http://vimeo.com/user1361588/videos
:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

 

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)

Nikola Tesla