«Cara a cara: Niño Becerra – Oriol Amat a Catalunya Ràdio»

El Martes 10 de octubre de 2017 6:01, per dició escribió:

 

És curiós el cas.
Porten al programa dos economistes que suposaven de plantejaments oposats, amb la idea que polemitzin entre ells, i resulta que al final estan d’acord en tot.
I principalment, en desarticular els «bulos» de la por.
A destacar, i molt, que fins i tot un no-independentista recalcitrant com SNB, ara ja veu la independència, literalment, «imparable».
I diu que no serà pas l’única.
Perquè, segons ell, ara anem cap a «l’Europa de les Regions».
:-O
Un altre cop: el somriure de Deulofeu?
😉
Per cert: han tornat a «aparèixer» oficialment els famosos 16.000 milions…
:-\
 
REVOLUCIÓ 4.0
08/10/2017
 
 
Niño-Becerra/Amat: Com seria l’economia en una Catalunya independent?
Els economistes Santiago Niño-Becerra i Oriol Amat mantenen un cara a cara, moderat per Xantal Llavina, per parlar de com seria l’economia catalana si Catalunya fos independent. Responen a tots els dubtes que es tenen sobre el tema.
A més de condemnar la violència, els dos economistes coincideixen que estem en un punt imparable, però que no hem de patir ni pels nostres estalvis, ni pels llocs de treball, ni pels canvis de seus de bancs.
Afirmen també que Europa no pot prescindir de Catalunya, ni dels seus emprenedors, i expliquen que es podria seguir amb l’euro perquè són els països qui trien la moneda que volen utilitzar. Santiago Niño-Becerra, a més, assegura amb rotunditat que a l’octubre del 2018 Catalunya serà un estat independent.
Arguments i explicacions de dues veus destacades. No t’ho perdis.
::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::

Tsunami democràtic català

3 d’octubre de 2017
(…)
Al diari Expansión de divendres 29, a tota portada, hi surt el ministre De Guindos oferint el concert econòmic a Catalunya, tot dient que “costaria 16.000 milions d’euros a l’Estat!” (parèntesi: un servidor va publicar al número 1.062 del setmanari EL TEMPS de 19 d’octubre de 2004 una exclusiva sobre aquest tema, que derivaria en llibre publicat, per Edicions 3i4, amb Jordi Pons al 2005 amb el títol L’espoli fiscal, on ja parlàvem de 16.000 milions d’euros anuals!!!).
(…)
Conceder un ‘cupo catalán’ costaría 16.000 millones más al año
POR MERCEDES SERRALLERMADRID
Actualizado: 29/09/2017 00:08 horas
(…)
El investigador del CSIC y experto designado por Hacienda para la reforma de la financiación calcula que la equiparación de Cataluña con País Vasco en términos de financiación por habitante exigiría unos recursos adicionales de más de 16.000 millones que habría que detraer de las comunidades de régimen común, lo que supondría reducir la financiación de éstas en algo más del 12%.
(…)

Guindos nega que hagi obert la porta a negociar una «quota catalana»

Desmenteix ‘Expansión’, que assegurava que el ministeri està obert a un concert econòmic com el basc
El ministre d’Economia espanyol Luis de Guindos ha negat aquest divendres que l’executiu espanyol hagi obert la porta a aplicar una «quota catalana» similar a la basca. El ministeri ha desmentit la informació publicada per ‘Expansión’, en què el diari econòmic deia que Guindos s’havia mostrat disposat a negociar un nou sistema de finançament autonòmic i esmentava com una possibilitat que l’Estat oferís a la Generalitat un concert econòmic com el del País Basc o Navarra.
«Durant una entrevista ahir a TV3 a Barcelona, el ministre es va referir, com en moltes anteriors ocasions, a un nou «sistema de finançament autonòmic que tingui en compte les característiques específiques dels diferents territoris»», ha explicat el ministeri en el desmentiment.
Així doncs, ha recordat que Catalunya forma part de les comunitats que s’acullen al règim comú i que la Generalitat no es va asseure a negociar el nou model durant l’última Conferència de Presidents. El ministeri ha demanat a ‘Expansión’ que rectifiqui aquesta informació tant en la seva versió ‘online’ com en les altres edicions.
En la informació publicada, el rotatiu econòmic assegurava que una «quota catalana» costaria 16.000 milions d’euros addicionals a l’any a les arques de l’estat espanyol. Basant-se en l’opinió de diversos experts, el diari publica que una solució en forma de concert econòmic per a Catalunya reduiria el finançament de la resta de comunitats autònomes en més d’un 12%.

Espanya admet que el Procés posa en risc l’economia estatal

El Banc d’Espanya situa per primer cop Catalunya com un perill per a les finances

Salut i independència!
(encara que sigui de joguina)
Jordi

http://vimeo.com/user1361588/v ideos
www.youtube.com/user/grupsalva tge/

:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
:::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)