Plataforma «Salvem la Diagonal»

De: per dició
Enviado: viernes, 20 de septiembre de 2019 13:22:36 CEST

http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/23-lectorescriu/1656317-salvem-la-diagonal.html

Salvem la Diagonal

Tristament, el govern de la Generalitat de Catalunya ha donat el vistiplau perquè es dugui a terme la destrucció de la Diagonal amb la implantació del ferrocarril urbà de superfície, que, amb vies, cables i catenàries, posarà fi per sempre més a l’elegància i la bellesa urbana d’una de les icones més preuades de la ciutat de Barcelona. Serà sens dubte un autèntic “crim urbanístic”, perquè un cop comès no tindrà marxa enrere.

La Diagonal deixarà d’existir per convertir-se en una frontera perillosa dins de la ciutat.

Barcelona quedarà brutalment dividida i el seu Eixample, model del millor urbanisme del món, serà severament mutilat.

Ara que el bus elèctric és la solució adoptada a moltes ciutats, Barcelona gastarà centenars de milions per un projecte absurd, costós, antiquat i destructiu.

Els signants d’aquesta carta, la plataforma Salvem la Diagonal hem lluitat i seguirem lluitant per salvar la nostra avinguda més preuada. O si més no, deixarem constància de quins van ser els responsables de la més gran agressió urbanística que mai hagi sofert Barcelona.

PLATAFORMA SALVEM LA DIAGONAL
Barcelona
28 agost 2019 2.00 h

Publicat a: El Punt Avui. Nacional 28-08-2019, Pàgina 4

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

http://salvemladiagonal.cat/

NOMÉS SOM CIUTADANS!

Els membres de la Plataforma Salvem la Diagonal som ciutadans que estimem el nostre país i la seva capital. Actualment sentim una preocupació que mai havíem sentit, doncs sobre Barcelona hi planen amenaces en forma de projectes destructius i empobridors que, si es duen a terme, la ciutat sofrirà pèrdues irreparables.

La Plataforma Salvem la Diagonal ha nascut per fer front a aquesta situació. Som una “associació civil sense ànim de lucre” registrada el mes de març de 2016 a la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Els fundadors érem quatre i ara ja en som uns quants centenars. Cal que siguem molts per tenir una força dissuasòria per aturar la destrucció de l’Avinguda Diagonal atès que el ferrocarril urbà, amb les seves vies, cables i catenàries destruirà per sempre un dels valors més una de les icones més representatives de Barcelona.

Aquí i ara us demanem la vostra adhesió. En qualitat de barcelonins, de catalans o, senzillament, de ciutadans del món amb sensibilitat urbanística i convivencial.

Endavant Barcelona! Salvem la Diagonal!

(…)

:::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::

Diria que el tramvia era del segle XIX

I el fax encara el fa servir la «justícia espanyola»…

http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/23-lectorescriu/1664105-com-que-tenim-dos-faxos-connectem-los.html

Com que tenim dos faxos, connectem-los
ALFONS BOSCH

Aquesta és la pobra visió de futur d’algunes persones que actualment ocupen llocs de responsabilitat política. En comptes de posar l’internet d’una vegada, opten per “perfeccionar” l’antic i obsolet fax. Tant el fax com el tramvia van ser bons invents del segle XX… que al segle XXI han quedat superats i desplaçats per internet i el bus elèctric. El bus elèctric ofereix tots els avantatges del tramvia i cap dels seus inconvenients. Es pot implementar gairebé d’un dia per l’altre, sense necessitat d’enterrar centenars de milions públics rebentant carrers per fer-hi passar unes vies de les quals el tramvia ja no podrà sortir mai més. La racionalitat ens hauria de dur a invertir en mitjans de transport urbà moderns, eficients i de futur. Avui, dedicar recursos públics a connectar tramvies és com malbaratar-los connectant faxos: un pèssim negoci per als barcelonins com a contribuents, com a usuaris i com a ciutadans. A Barcelona ens calen menys dogmatismes conservadors i mentalitats més obertes a la innovació. Almenys pel que fa al transport urbà de superfície.

Cervelló (Baix Llobregat)
13 setembre 2019 2.00 h

Publicat a: El Punt Avui. Nacional 13-09-2019, Pàgina 4

http://www.elpuntavui.cat/opinio/article/23-lectorescriu/1643504-diagonal-no-al-tram.html

Diagonal, no al Tram

ALBERT PONS I TORRENTS, DE PLATAFORMA PER BARCELONA

Quan l’alcalde Hereu va voler unir el Tram des de la plaça de Francesc Macià fins a la plaça de les Glòries Catalanes, la plataforma s’hi oposà amb cartes als mitjans de comunicació. En convocar el referèndum el 15 d’abril de 2010, es va animar els barcelonins a votar en contra de destrossar la Diagonal. El resultat va ser el rebuig de la ciutadania al projecte.

Després, l’alcalde Trias hi va fer obres que van durar dos anys. Ara ha quedat un passeig que no podem permetre que es destrueixi per un tramvia, quan ja hi passen autobusos dobles que transporten milers d’usuaris.

Ara l’alcaldessa torna a parlar del Tram. Aquesta plataforma s’oposa al pas del tramvia per la principal avinguda de Barcelona. Organitzem una forta oposició per tal que es respecti el referèndum. Si cal, que en convoquin un altre.

Des d’aquí faig una crida per demanar la vostra col·laboració en l’organització de la Gran Plataforma per Barcelona.

Adhesions: diagonal.noaltram@gmail.com

Barcelona
30 juliol 2019 2.00 h

Publicat a: El Punt Avui. Nacional 30-07-2019, Pàgina 4

I AQUESTA ÉS LA “RESPOSTA” DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA… AL CAP DE MÉS D’UN MES!!!

4 setembre 2019 2.00 h

Resposta a Albert Pons

ESTER LÓPEZ, CAP DE COMUNICACIÓ A L’ATJUNTAMENT DE BARCELONA

En resposta a la carta d’Albert Pons i Torrents (El Punt Avui 30/07/19) volem donar valor al fet…

PASSO D’ENGANXAR-LA!

L’ADJUNTO EN PDF.

Carta – «Resposta a Albert Pons» (al cap de més d’un mes!)

Prou de conformisme suïcida!

 

PS: Estan fent que sigui impossible viure a Barcelona.
Però a tot arreu sempre acaben imitant-la.
Recordem el que va passar amb les “zones blaves”…

PDF:

PLATAFORMA «SALVEM LA DIAGONAL»

Carta – «Com que tenim dos faxos, connectem-los»

Carta – «Diagonal, no al Tram»