SNB ens torna a parlar de ‘Soylent Green’

http://www.8tv.cat/8aldia/videos/santiago-nino-becerra-analitza-els-darrers-moviments-per-al-rescat-de-la-banca/

2/07/2012 18:34h Economia, Vídeos

12/7/6

SNB ens torna a parlar de ‘Soylent Green’

Niño-Becerra: “Avui ja s’està començant a parlar

d’una quitança a Espanya”

El catedràtic d’Economia de l’IQS, Santiago Niño-Becerra, ha estat entrevistat per Josep Cuní.

El professor Niño-Becerra ha valorat els acords presos a la cimera del Consell Europeu de divendres passat i ha analitzat quin és el camí que hauria de prendre ara Espanya. Niño-Becerra explica que a la reunió es va parlar poc del problema del deute que afecta l’economia europea: “Els països europeus tenen un deute que no poden pagar. Espanya té un deute de 4 bilions d’euros que no pot pagar. (…) Ja s’està començant a parlar d’una quitança a Espanya”. I ha afegit: “Estem anant cap a un escenari on hi haurà macroregulacions financeres. Arribaran els men in black del BCE i diran: Banco Santander, vingui cap aquí; Banco Popular, vingui cap aquí; La Caixa, vingui cap aquí, ensenyi’m això, demostri’m això (…) Tindrem bancs sans, però significa la pèrdua absoluta de sobirania [del Banc d’Espanya]“.

Niño-Becerra, però, ha defensat el paper dels tècnics del Banc d’Espanya: “El Banc d’Espanya, a mi em consta que té professionals extraordinàriament bons. Si ha passat el que ha passat a la banca no és culpa del Banc d’Espanya”.

El catedràtic d’Economia també ha remarcat que Rajoy no pot triar quines polítiques duu a terme: “L’única forma d’arribar [al dèficit pactat amb Europa] és retallar, retallar i retallar”. En aquest sentit el professor Niño-Becerra aposta per invertir en les zones més productives d’Espanya i assenyala Catalunya com una comunitat econòmicament viable: “Catalunya té possibilitats. Hi ha zones que més que d’altres (…) la zona costanera té moltes possibilitats”. “Es pot tenir autonomia financera i no ser independents políticament”.

Niño-Becerra també creu que finalment el govern espanyol acabarà fent EROs a la funció pública, tot i que ha remarcat que, com que són treballadors que no cotitzen per l’atur, es generaria un altre problema perquè caldria destinar una partida pressupostària només per pagar l’atur a aquests treballadors.
Pots seguir la conversa que s’ha generat a Twitter, amb l’etiqueta #becerra8aldia.

Comentaris

2/07/2012 a les 22:51h per Xavier

Fa anys el professor Niño-Becerra ja advertia del que passaria amb la fi de la bombolla immobiliària. S’ha arribat al punt en què estem per no fer cas a persones com ell.

Volver a ‘El filó de perdició’

Compartir

Comments are closed.

MULTIMEDIA

Contadores PLC

La asociación ENSALUD informa

Campaña informativa sobre los contadores PLC

Consejo General Médico Austríaco exige la prohibición de los 'Contadores Inteligentes'