El Periódico publica «Adéu a Discos Castelló» i el perquè d’una mort anunciada

 

Sí, jo també me’n recordo, de la «digitalització» de les botigues de Discos Castelló.

Molts es van voler creure que passar (volgudament o per força) de vendre vinils a 1.000 ptes a vendre CD’s de plàstic (molt més barats de fabricar i distribuir) a 2.500 ptes seria el «negoci del segle».

Però el segle se’ls va acabar, i el negoci també.

En relació a la seva cega i estúpida cobdícia, encara massa que han durat!

I ara, amb el mal anomenat «cinema digital» (res més que vídeo projectat) està tornant a passar exactament el mateix.

:-\

Salut i autenticitat!

Jordi

———- Missatge reenviat ———-
De: Enric
Data: 14 de març de 2016, 14:16
Assumpte: El Periódico publica «Adéu a Discos Castelló» i el perquè d’una mort anunciada

Hola,

El Periódico acaba de publicar «Adéu a Discos Castelló«, on desgrano en poques línies el perquè de la decadència de moltes botigues a les quals «els ha importat poc o res la filosofia de la música com a obra de culte (adoptant la filosofia dels diners) i a les quals se’ls han escapat moltes coses durant massa temps.»

NOTA: han publicat l’article íntegre, sense retalls, tot i que el títol NO és meu.

Desitjo que et sigui útil. Si t’agrada i tens una xaxa social, pots clicar «M’agrada» per a què tingui més ressò.

Salut i consciència,

Enric

http://www.elperiodico.com/es/entre-todos/participacion/adeu-discos-castello-recordar-romanticisme-les-petites-coses-59390
http://www.elperiodico.cat/ca/entre-tots/participacio/adeu-discos-castello-recordar-romanticisme-les-petites-coses-59390

http://www.elperiodico.cat/css/img/v2.0/ep-logo-footer.gif

http://www.elperiodico.cat/css/img/v2.0/ep-agrupator-entretodos-top-cat.gif

Adéu a Discos Castelló: recordar el romanticisme de les petites coses

Ferran Nadeu / Ferran Nadeu. Colas en la tienda de Discos Castelló de la calle de Tallers de clientes qe querían aprovechar los descuentos después de anunciar el cierre definitivo.

 

Enric Mas
Barcelona
Dilluns, 14 de març del 2016 – 11:17 h
Recordo perfectament quan Discos Castelló va canviar els vinils pels CD als prestatges, i com jo vaig travessar durant anys aquell llarg passadís digitalitzat per anar al fons de la botiga, amb vinils de segona mà. No cal entrar en l’etern debat de què sona millor: és evident que als grans segells discogràfics (i a moltes botigues) els ha importat poc o res la filosofia de la música com a obra de culte (adoptant la filosofia dels diners) i que se’ls han escapat moltes coses durant massa temps.

Tant si hem rebut la revolució digital amb els braços oberts com si ens l’han imposat, havent de suportar el menyspreu de tot aquell públic potencial que consumeix la música (en lloc d’apreciar-la, d’admirar-la com a obra d’art), i, encara més greu, dels suposats experts tendenciosos, ara estem on estem: submergits en la mateixes tendències que marca aquest ‘públic potencial’.

I arrossegar tothom ha estat un error que, no només han fet abans, sinó que tornaran a fer. La banalització del format (el CD per l’MP3) ha provocat que la gent hagi assumit que ja no necessiti comprar els CD. L’efecte psicològic és terrible. Ja no ‘compro el CD’, no el necessito, només ‘compro la música’. Però les persones, tan acostumades al fet material que ja no recordem el romanticisme de les petites coses, hem assumit que si no ens venen un format físic, ens estan venent fum. ¿Tanta evolució tecnològica per acabar escoltant música en format comprimit mitjançant alguna ràdio digital a la carta  (mal anomenada plataforma d’streaming)? Hi ha un abisme entre els suposats experts i els vertaders amants d’un art: els primers creuen conèixer la veritat imposada i l’assumeixen com pròpia, els segons sabem que l’art expressa la veritat per si mateixa.

També a Nits en blanc

I al Blog de Nits en blanc



Salut i independència!
(encara que sigui de joguina)
Jordihttp://vimeo.com/user1361588/videos
www.youtube.com/user/grupsalvatge/

:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)