Les dones amb parella sobreviuen més al càncer de mama / Els càncers més mortífers afecten més els pobres

«L’estat emocional influeix en la cur

I només en la cura???

«Un estudi arriba a la conclusió que el nivell socioeconòmic condiciona quin tipus de càncer es pateix»

Vaja!

Entre tots estan reinventant ara la sopa d’all… però sense ni all ni sopa.

:-\

I es volen fer dir «científics» els uns i «periodistes» els altres.
Sense parar de demanar diners per «fer més recerca» i per «explicar la veritat».
Vergonya i fàstic!!!

Per si encara no l’heu escoltada, aquesta conferència a mi sí que realment m’ha canviat la vida:

http://www.ivoox.com/conferencia-completa-del-dr-fermin-moriano-sobre-la-audios-mp3_rf_982152_1.html

Conferencia COMPLETA del Dr. Fermín Moriano sobre la Nueva Medicina del Dr. Hamer (1995)

Important: mirar la descripció que hi ha a l’enllaç i llegir el document PDF explicatiu de 2 pàgines: Fermín Moriano – Conferencia introductoria sobre la Nueva Medicina Germánica (PDF)

Us poso també la versió del vell «Resumen de la Nueva Medicina Germánica» proporcionada per l’autor del blog: http://zeteticismo.blogspot.com
Salut, molta salut!
Jordi

PS: ¿Us heu fixat que gairebé no passa cap setmana sense que la premsa ens coli un parell d’«extraordinaris avenços en medicina»?
I porten així dècades!
Algú m’ha dit que si fos veritat ja seríem immortals.
Però en canvi resulta que no parem d’empitjorar…
::::::::::::::::::::::

 
Televisió de Catalunya

Telenotícies migdia
27/05/2014 1.27

Les dones casades moren menys de càncer de mama

Atenció a la conclusió de l’estudi següent, fet principalment amb pacients nord-americanes i en què ha participat la Vall d’Hebron: les dones amb càncer de mama que estan casades o amb parella tenen un nivell de superviència superior a les solteres, viudes o separades. Els responsables de l’estudi no saben per què, però creuen que hi ha un factor emocional que pot influir en el pronòstic i ajudar en el procés.

Les dones amb parella superen el càncer de pit amb més èxit

Un estudi internacional relaciona estat civil i supervivència a la malaltia

L’estat emocional influeix en la cura

28/05/14 00:00 – BARCELONA – REDACCIÓ
Una dona se sotmet a una mamografia en el programa de control de càncer de mama Foto: ANNA ESTALLO / ARXIU.
Les dones amb parella tenen més bon pronòstic i més supervivència en els casos de càncer de mama, independentment de les característiques del tumor, segons un estudi internacional en el qual ha participat l’hospital Vall d’Hebron, que revela la importància del factor emocional en aquesta malaltia. L’estudi, que es presentarà en el 50è Congrés de la Societat Americana d’Oncologia (ASCO), ha estat realitzat entre 549.589 dones amb càncer de mama en estadis de l’I al IV, i ha estat dut a terme entre el 1990 i el 2010. Conclou que l’estat emocional i sentimental pot influir en el pronòstic de la malaltia.
El treball ha comprovat que les dones amb parella, amb una mitjana d’edat de 56 anys, tenen més bon pronòstic del càncer quan es diagnostica la malaltia, al marge de si el tumor és gran o petit, segons ha explicat el director del programa de càncer de mama i melanoma de l’hospital Vall d’Hebron, Javier Cortés.
“La supervivència és un 20 % més gran en pacients casades o amb parella que en les que no ho estan, i en casos de càncer metastàtic és d’un 7 %. Pocs fàrmacs han demostrat un benefici tan important!”, va exclamar Cortés.
Segons l’estudi, en les dones casades o amb parella amb càncer de mama la supervivència és del 89 % als cinc anys, mentre que entre les pacients no casades (en les quals s’inclouen aquelles que mai s’han casat, les separades i les vídues), amb una mitjana d’edat de 65 anys, la supervivència és del 82 %.
El treball indica que, amb independència de l’estadi i la biologia del tumor, existeix un factor emocional que influeix en el pronòstic del càncer de mama. Les causes d’aquest factor emocional es desconeixen, però Cortés creu que possiblement “el sistema immunològic es veu afectat per l’estat d’ànim”.

http://www.ara.cat/societat/dones-parella-sobreviuen-cancer-mama_0_1145885617.html


http://static1.ara.cat/static/ARACatRD/header/images/ara-header_brandhead.png?hash=65f0c3e7c72097d3f1411c783eac7766

Les dones amb parella sobreviuen més al càncer de mama

Un estudi en el qual ha participat l’Hospital de la Vall d’Hebron revela la importància del factor emocional en aquesta malaltia
EFE Barcelona | Actualitzada el 27/05/2014 14:54


L’estudi ha estat realitzat entre 549.589 dones amb càncer de mama

Les dones amb parella tenen més bon pronòstic i més supervivència en els casos de càncer de mama, independentment de les característiques del tumor, segons un estudi internacional en el qual ha participat l’Hospital Vall d’Hebron i que revela la importància del factor emocional en aquesta malaltia.
L’estudi, que es presentarà en el 50 Congrés de la Societat Americana d’Oncologia (ASCO), ha estat realitzat entre 549.589 dones amb càncer de mama en estadis de l’I al IV, entre el 1990 i el 2010, i conclou que l’estat emocional i sentimental pot influir en el pronòstic de la malaltia.
Segons ha explicat a Efe el director del programa de càncer de mama i melanoma de l’Hospital Vall d’Hebron, Javier Cortés, el treball ha comprovat que les dones amb parella, amb una mitjana d’edat de 56 anys, tenen més bon pronòstic del càncer quan es diagnostica la malaltia, al marge de si el tumor és gran o petit.
«La supervivència és un 20% més gran en pacients casades o amb parella que en les que no ho estan, i en casos de càncer metastàtic és un 7% superior. Pocs fàrmacs han demostrat un benefici tan important!», ha exclamat Cortés.
Segons l’estudi, en les dones casades o amb parella amb càncer de mama la supervivència és del 89% als 5 anys, mentre que entre les pacients no casades (en les quals s’inclouen aquelles que mai s’han casat, separades i vídues), amb una mitjana d’edat de 65 anys, la supervivència és del 82%.
A més, en el cas de les dones casades, que representen el 56,8% de la mostra, l’estudi demostra que el càncer de mama es detecta en una fase inicial i que els tumors són més petits, ha afegit l’especialista.
Els resultats de l’estudi també mostren que la millora de la supervivència entre les dones casades és més gran com més avançada està la malaltia.
Així, entre les pacients en les fases I, II, III i IV del càncer de mama s’observa una millora significativa a cap de 5 anys d’un 1%, 3%, 9% i 7%, respectivament.
Cortés també ha explicat que sembla que també podria existir una relació entre l’estat civil i l’edat en la qual es diagnostica la patologia: «En el cas de les dones sense parella el percentatge de supervivència empitjora amb el pas dels anys».
L’estudi indica que, amb independència de l’estadi i la biologia del tumor, existeix un factor emocional que influeix en el pronòstic del càncer de mama.
Segons Cortés, «aspectes psicològics, estar animat, tenir una actitud positiva, influeix en el diagnòstic del càncer de mama en particular i d’altres en general, com en el càncer colorectal, el de bufeta o els hematològics».
Les causes d’aquest factor emocional es desconeixen, però Cortés ha apuntat que possiblement «el sistema immunològic es veu afectat per l’estat d’ànim».
«No disposem de xifres, però ho veiem a les consultes: una persona amb suport familiar, amb una actitud positiva, no depressiva, millora més que una persona sola i amb actitud depressiva», ha explicat el metge, que espera que ara puguin «objectivar i explorar quines són les causes que fan que els factors emocionals o socials afectin en un millor o pitjor pronòstic del càncer de mama».
L’estudi també ha revelat que l’impacte de l’estat civil sobre el pronòstic de la malaltia sembla més gran entre les pacients d’edat avançada, en comparació de les pacients més joves.
Segons els metges, les causes són multifactorials, però podrien ser degudes a una biologia més agressiva en el cas de les dones joves i a una creixent necessitat d’un sistema de suport entre les pacients més grans.

http://www.ara.cat/societat/cancer_0_1146485642.html

http://static1.ara.cat/static/ARACatRD/header/images/ara-header_brandhead.png?hash=65f0c3e7c72097d3f1411c783eac7766

Els càncers més mortífers afecten més els pobres

Un estudi arriba a la conclusió que el nivell socioeconòmic condiciona quin tipus de càncer es pateix
ARA Barcelona | Actualitzada el 28/05/2014 21:21

L’estudi arriba a la conclusió que el nivell socioeconòmic condiciona quin tipus de càncer es pateix / GETTY
Diferents estudis han determinat fins a quin punt el nivell socioeconòmic té una incidència directa en el càncer. Però un nou estudi, impulsat per l’American Cancer Society i publicat a la revista ‘Cancer’, ha fet un pas més enllà i ha trobat que el nivell social i econòmic de les persones les fa més o menys vulnerables a patir determinats tipus de càncer. És la seva situació en l’escala social la que explicaria per què pateixen alguns tipus concrets de càncer.
L’estudi remarca que el càncer afecta a tothom, rics i pobres, però que ser ric o pobre implica patir un o altre tipus de càncer. L’equip d’investigadors que lidera Francis Boscoe, del Registre de Càncer de l’estat de Nova York, ha estudiat la incidència de la malaltia en algunes de les zones més riques i més pobres dels Estats Units. La conclusió a la qual han arribat és que, si bé el càncer arriba a tots els barris, es tracta de tipus de càncer diferents.
Així, el sarcoma de Kaposi i els càncers de larinx, cervical, penis i fetge, afecten més les persones de nivell socioeconòmic baix. En canvi, les persones amb un nivell més elevat tenen més tendència a patir melanomes i càncers de tiroides i testicles. Segons Boscoe, els càncers que afecten més els pobres són menys freqüents, però més mortífers; els que afecten més els rics són molt més habituals però presenten un nivell de mortalitat més baix. En una nota de premsa el doctor explica que «els pobres tenen més possibilitats de morir de la malaltia, mentre que els rics tenen més possibilitats de morir amb la malaltia».


http://www.abc.es/salud/noticias/20140528/abci-cancer-tipos-ricos-pobres-201405281018.html

http://www.abc.es/salud/img/logo-salud-pie-2.png

El cáncer distingue entre pobres y ricos

Los tumores de laringe, cuello de útero, pene o hígado son más frecuentes en las zonas más desfavorecidas

E. ORTEGA  @abc_salud / MADRID
Día 28/05/2014 – 10.36h

El cáncer distingue entre pobres y ricos

Los más desfavorecidos tienen más riesgo de cáncer de pene, hígado o laringe. FOTOLIA
El nivel socioeconómico, entre otros muchos factores, puede definir el tipo de cáncer. Lo dice una investigación realizada en EE.UU. que se publica en «Cancer» en la que se ha visto que ciertos tipos de cánceres -laringe, cérvix, pene o hígado- se concentran en las zonas con menos recursos económicos, mientras que en las áreas más «ricas» existen otros tipos de tumores -melanoma, tiroides o testículos-. El estudio también indica que en las áreas de mayor pobreza hay una menor incidencia de cáncer, pero una mayor mortalidad que en las zonas con menor pobreza.
Ahora bien, los investigadores del Registro de Cáncer de Nueva York State señalan que el nivel socioeconómico no está relacionado con el cáncer y que éste ataca por igual a los ricos y pobres por igual. Sin embargo, tal y como muestra su trabajo, el nivel socioeconómico sí que parece influir en el tipo de cáncer que una persona puede desarrollar.
Estudios previos ya han asociado el nivel socioeconómico con el desarrollo de problemas de salud. Una investigación de la Universidad de California Davis mostró en 2011 que las personas con ingresos más bajos tienen un riesgo un 50% mayor de enfermedad cardíaca. Sin embargo, hasta ahora había una escasez de estudios sobre la relación entre el nivel socioeconómico y el cáncer.

3 millones de personas

El equipo coordinado por Francis Boscoe comparó la incidencia de cáncer, y los tipos, en un grupo de personas que viven en las zonas de mayor pobreza con los que residen en áreas también pobres, aunque menos. Así recopilaron datos de incidencia de cáncer de la Asociación de Registros Centrales del Cáncer de EE.UU. e identificaron 2.9 millones de personas con tumores diagnosticados entre 2005 y 2009 Los participantes vivían en 16 estados.
Los resultados mostraron que los 32 tipos de cáncer, 14 eran más frecuentes en las zonas de mayor pobreza y 18 en las de menor pobreza. Y aunque los resultados no mostraron una asociación significativa entre el nivel socioeconómico y la incidencia de cáncer, sí indicaban una asociación entre el nivel socioeconómico y el tipo de cáncer. De los 39 tipos de cáncer evaluados, 32 se asociaron con la pobreza -14 eran más comunes en las zonas de alta pobreza, mientras que 18 fueron lo eran en las zonas de baja pobreza-.

Hígado, pene y laringe

Por ejemplo, los investigadores encontraron que ciertos tipos de cáncer -sarcoma de Kaposi, cáncer de hígado, de pene, cuello de útero y laringe- eran más comunes en las zonas más pobres. Mientras que los tumores de tiroides, testículos, melanoma y otros cánceres de piel no epiteliales eran más habituales en las zonas más ricas.
En un análisis más detallado, el equipo encontró que los cánceres asociados con las áreas más pobres tenían una tasa de incidencia más baja, pero más alta de mortalidad, mientras que en las zonas menos desfavorecidas había una mayor tasa de incidencia de sus tumores, pero una tasa de mortalidad más baja. «Cuando se trata de cáncer, los más pobres tienen más probabilidades de morir de la enfermedad, mientras que los menos desfavorecidas son más propensos a morir con la enfermedad», matiza Boscoe .
Los investigadores añaden que estos datos ponen de manifiesto la importancia de considerar la situación socioeconómica en la vigilancia del cáncer.

 

Noticias relacionadas

Salut i independència!
(encara que sigui de joguina)
Jordi

http://vimeo.com/user1361588/videos
www.youtube.com/user/grupsalvatge/

:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)