Missatge a tots els simpatitzants de Plural-21

pdf

 Benvolgut amic,

Fa temps, ens vas deixar el teu correu electrònic perquè t’enviéssim les nostres activitats. T’agraïm l’interès que vas mostrar-nos, i et considerem “Simpatitzant de Plural-21”.

 

UNA DE LES POQUES ASSOCIACIONS AMB LOCAL ON TROBAR-SE I ACTUAR

 

Les activitats de diversa mena que organitzem, fins a finals del 2019 (gairebé) sempre havien estat presencials, és a dir, realitzades només davant de persones que assisteixen físicament al nostre local. I ara tornen a ser-ho … i, a més, amb una novetat.

 

És un honor i un important recurs qualitatiu tenir una seu (que al llarg de tres dècades ha conegut tres locals: c. Galileu, 333; c. Cartagena, 230; i l’actual, Passatge de Gaiolà, 24) on poder trobar-nos personalment, conèixer-nos, parlar cara a cara, assistir/veure/escoltar/participar/contribuir a les activitats, commemorar aniversaris, escoltar música, ballar, abraçar-nos, emocionar-nos uns als altres, etc. HI HA MOLT POQUES ASSOCIACIONS QUE PUGUIN DIR AIXÒ!

 

Però arran de les mesures perjudicials per a la salut i per a la llibertat de tota la població aleshores imposades (no només sense cap base científica sinó ignorant els nombrosos estudis científics ja existents que demostraven que eren contraproduents!), ENS VAM ESPAVILAR PER TRENCAR L’AÏLLAMENT FORÇAT.

 

DES DE FA DOS ANYS, TAMBÉ ON-LINE

 

Vam continuar fent activitats, però vam buscar com fer-les accessibles TAMBÉ on-line. Ressalto “TAMBÉ” perquè SEMPRE va(n) estar present(s) algun(s) soci(s) i/o simpatitzant(s). I fins i tot teníem preparada una resposta, una “coartada”, cas que aparegués algun “inspector” quan estaven permeses reunions amb un màxim de només X persones. Si en el moment del “control” haguessin estat presents un nombre més gran, Z, d’assistents, diríem: “Miri, perdoni, però tenim Z-X testimonis que només hi ha X persones”. Afortunadament, mai vam tenir necessitat de recórrer a aquest “argument”!!!!

 

Ja portàvem considerables despeses realitzades per tal de transformar el local del magatzem que era quan vam llogar-lo l’abril del 2018, en els quatre espais de l’actual local que estan materialitzant els components de la nostra quaterna VIDA-VERITAT-LLIBERTAT-IDENTITAT. Els tres primers ja estan funcionals: l’entrada des del carrer, el naixement: VIDA; la part de conferències per compartir coneixements: VERITAT; l’espai al que s’accedeix pujant dos trams d’esglaons i que és diàfan i amb molta claror que faciliten fer moviment: LLIBERTAT. I queda pendent el quart espai (encara pendent de feina i de més despeses), al que es baixa: fosc, allotja(rà) la biblioteca, els arxius i els ordinadors per investigar i fer introspecció: IDENTITAT.

 

A sobre, doncs, en aquells mesos inicials del 2020 ens vam veure obligats a comprar el material necessari per poder començar a emetre: un ordinador portàtil, una webcam, un micròfon bàsic, una gravadora de vídeo bàsica no-professional i un ordinador per a edició de vídeos.

Amb aquest minso material hem fet-i-emès:

 • 71 sessions (cadascuna en castellà i en català, en dimarts alternatius) de “Desmuntar la situació actual, especialment el Genocidi Sanitari en marxa contra la Humanitat”
 • 46 sessions de “Conversaciones en la Niebla” un dilluns de cada dos
 • 5 capítols del programa “¡Nada es lo que parece!”, amb “Alish” (la periodista Alícia Ninou)
 • Una trentena de cursos de formació
 • Dos dotzenes de presentacions de llibres
 • Uns tres centenars de conferències gratuïtes
 • I altres activitats!

 

NECESSITAT DE MILLORAR L’EQUIPAMENT TÈCNIC

 

Però amb aquest primer equip, els enregistraments de les emissions queden amb un so de baixa qualitat, fet que requereix que José Luis Ruiz -qui, a més de fer les entrevistes i d’encarregar-se dels aspectes tècnics de les emissions, també realitza l’edició dels vídeos- hagi de dedicar moltes hores a millorar els enregistraments a fi de poder després penjar-los als nostres canals de difusió:

https://www.twitch.tv/plural_21/ (emissió en directe)

https://rumble.com/user/Plural21

https://www.ivoox.com/

Canal youtube de Plural-21

Canal youtube La Pluriversidad

 

Per a poder ara millorar la qualitat de les emissions en directe i el seu enregistrament, i de reduir les hores que José Luis dedica a la seva edició, volem comprar nous aparells. Requerim, com a mínim:

 • 1 ordinador de torre més potent
 • 2 micròfons de solapa per als entrevistats
 • 1 micròfon d’ambient per les intervencions del públic
 • 1 mescladora d’àudio
 • 1 projector de sala (el que hi havia, que va ser donat per una sòcia, es va cremar fa un parell de setmanes a l’inici d’una transmissió en directe).

 

Això ens representa com a mínim una important inversió de 3.100 euros (tenim fet el pressupost) que, afegida a les despeses pendents per acabar el quart espai i per fer els retocs finals al conjunt del local, ens imposa haver d’augmentar ara els ingressos de l’associació.

 

A qui recórrer?

 

SÍ, ALS SOCIS, PERÒ … FENT-NE DE NOUS!

 

Amb la crisi creada que ens estan imposant “els de dalt de tot”, no ens atrevim a demanar més suport a les persones/famílies que ja són els nostres socis.

 

I qui ens queda proper? Doncs … les persones que, com tu, sou “Simpatitzant de Plural-21”! I sí que ens atrevim 1) a convidar-te a fer el pas de “Simpatitzant” a “Soci”, i 2) a animar-te a que convidis a les persones (familiars, amics, …) a qui ja has parlat de Plural-21, a fer-se socis … seguint el teu exemple!

 

Pot ajudar a interessar a fer aquest(s) pas(sos) saber/recordar que Plural-21:

* som una associació única en el món (i tant de bo n’hi hagués una dotzena a cada ciutat, que bona falta fa!) atès que no coneixem cap altra associació que tracti tants temes, tots importants, tan diversos i tots contra corrent

* el 6 d’octubre complirem 32 anys, “edat” que poques associacions/entitats/empreses (no-públiques) assoleixen

* ens definim com “una Pluri-versitat en marxa” (superior a una Uni-versitat cada cop més supeditada a interessos econòmics, polítics, etc.)
* hem rebutjat des de fa ja més de 15 anys veus que periòdicament ens aconsellen tancar el local per passar a actuar digitalment i llogar puntualment un espai cas de voler organitzar alguna activitat presencial

* …

* i que el lema que orienta la nostra existència-i-activitat és VIDA-VERITAT-LLIBERTAT-IDENTITAT.

 

MOLTÍSSIMES GRÀCIES PEL TEU SUPORT!

 

Fins aviat!

 

Lluís Botinas Montell

President

Plural-21. Associació per a tenir cura de la vida en un planeta viu