Divendres, 10 de gener 2020. Presentació llibre: ¿Quieres vivir?

A les 19:30 horas, a la seu de Plural-21.

a càrrec del seu autor:

Albert Salvadó

Enginyer industrial i escriptor. Amb 10 premis literaris a les seves esquenes i obres publicades en 9 idiomes, se’l coneix principalment per les seves novel·les històriques. www.albertsalvado.com


Vols viure?

A la recerca de la llibertat absoluta.

Després de rebre un diagnòstic de càncer, tenim més d’una alternativa, malgrat que algú pretengui que només hi ha una via. Ens toca a nosaltres decidir i el cos és molt més que una màquina. Aquesta és la història d’algú que va prendre les seves decisions i encara es viu.

Portada del llibre «¿Quieres vivir?». Disponible en castellà, Ed. Kairós

Ja n’hi ha prou, si us plau. Ens diuen constantment que hem de lluitar contra la malaltia. Fals! No hem de lluitar contra res ni ningú, sinó a favor de la vida. Ella no s’equivoca mai. Som nosaltres, qui no sabem interpretar les seves decisions. La vida ho pot fer tot, fins i tot allò que sembla impossible. De manera que no ens enganyin, perquè la paraula impossible no existeix. Només serveix per a ocupar un lloc al diccionari. I aquesta història n’és una prova.

Tot allò que és escrit aquí són fets reals, fins a la darrera paraula. En dono fe.

Però, aquí, per damunt de tot, hi ha un al·legat en favor de la llibertat en tota la seva dimensió. Fins i tot la de viure o de morir, que no sembla que es respecti gaire. Ben al contrari, una bona colla de metges et volen salvar a tot preu i aprenen tots els arguments que es recolzen en la por, perquè així els resulta fàcil dominar a qui pateix una malaltia. Curiosament, això és aplicable a altres àmbits, perquè passa igual amb les religions o bé la política. Tots ells obliden que tenen al davant és una persona i no tan sols a un pacient, un feligrès o un votant. «Jo en sé i tu calles, que ets ignorant», argumenten.

La veritat absoluta es inabastable y, no obstant això, es troba pertot arreu. La mentida neix quan ens convencen que hem de lluitar contra la malaltia, contra el càncer; si parlem de religió la lluita és contra el diable; i si parlem de política, la lluita és contra el comunisme o el capitalisme o el socialisme o la dreta o l’esquerra. Tot depèn del color polític de qui parla. A partir de aquí l’engany creix fins a extrems insospitats.

Doncs bé! S’ha acabat. El càncer no mata; mata la ignorància. I el coneixement és vida.

Així de clar.
Ho diu algú que segueix viu, que no és poca cosa. I, si no t’ho creus, escolta i, quan acabi, et demanaré que responguis una pregunta. Però abans haurem fet un camí prou interessant.


Activitat gratuita.

Es prega puntualitat

Es necessari inscriu-re’s prèviament per a assegurar la realització de cada acte i per a reservar plaça. Si ho desitges, pots fer servir aquest formulari:

    Tu nombre (obligatorio)

    Tu email (obligatorio)

    Teléfono (recomendado)

    Deseo:

    Deseo ser agregado a la lista de correo de Plural-21

    Sólo utilizaremos vuestro teléfono en caso de fuerza mayor, cuando no sea posible o no haya tiempo material para comunicar por e-mail novedades relacionadas con la actividad. No será almacenado en nuestra base de datos, y se descartará después de la conclusión del acto, salvo que indiques de forma expresa que deseas que lo anotemos para posterior uso

    Tu mensaje

    [recaptcha]

    (Obligatorio) Confirmo que he leído y acepto la Política de privacidad

      Gràcies pel teu interès!

     


     

    Plural-21

    Associació per a tenir cura de la vida en un planeta viu

    Passatge de Gaiolà, 24, local. – 08013 Barcelona

    Entre c/Mallorca y c/Valencia, al costat de c/Sicilia

    A 130 metres de la Sagrada Família

    93 450 1300 – info@plural-21.orgwww.plural-21.org

    Metro: L2, L5 Sagrada Familia, L4 Verdaguer.
    Bus: 6, 19, 33, 34, H10, D50, V19, M24

    Plural-21 a Google Maps

    Aquesta pàgina web, l’associació Plural 21 i els seus membres i col•laboradors, es comprometen amb l’exercici efectiu al dret reconegut en l’article 20 de la Constitució Espanyola a informar i a ser informats. És dret dels ciutadans a accedir a tota la informació disponible, contrastar-la i fer-ne ús sota la seva única i exclusiva responsabilitat.