Dimarts, 4 d’octubre. Xerrada: PLURAL-21 impulsa una societat en la qual valgui la pena viure-hi

Dimarts, 4 d’octubre, a les 19:30 hores, a la seu de Plural-21.

a càrrec de:

Lluís Botinas

Activitat gratuïta.


PLURAL-21 impulsa una societat en la qual valgui la pena viure-hi

(i no només sobreviure-hi, com passa amb l’actual)

Probablement tothom estaria d’acord en que una societat en la que valdria la pena viure-hi és una societat que comprengués pregonament què és la vida, i que respectés i cultivés la vida de cadascú i del conjunt al màxim de bé possible.

Probablement també, cap polític, cap banquer, cap fabricant, cap empresari, cap militar, cap catedràtic, cap educador, etc., en resum, cap dirigent de cap tipus reconeixeria que les seves lleis, les seves ordres, les seves decisions, les seves ensenyances, els seus productes, els seus comportaments, etc., són contraris a la vida. Al revés: afirmarien –com a mínim públicament– que en son favorables. Però, al contrari, en condicions de veritable lliure expressió, molts dels encarregats/obligats a aplicar o complir totes aquelles decisions, afirmarien que el que fan en realitat és perjudicial o fins i tot destructiu. I el mateix dirien molts dels que en reben cada dia les conseqüències.

Això obra l’exigència d’aclarir què potència i què ataca la vida, de precisar quins són els factors de bona-salut i quins els de mala-salut (per no utilitzar la paraula “malaltia”, usada actualment de manera que cal re-avaluar radicalment), de saber què enforteix o protegeix i què afebleix o agredeix. Això requereix desig de conèixer la veritat i exigeix llibertat per cercar-la, “coses” que impliquen pluralitat i respecte a la diferència en igualtat·de·condicions. I necessita també, durant el camí, tenir capacitat de consens o, com a mínim, predisposició al pacte.

Considero que la concatenació “Vida – salut – veritat – llibertat – pluralitat – diferència – igualtat·de·condicions – consens – pacte” apunta a una·societat·on·viure-hi que seria qualitativament diferent a la societat que actualment patim.

I a més ja hi ha acumulada gran quantitat de coneixements, d’arts, de destreses, de tècniques, d’experiències, etc., que permetrien posar dempeus aquesta societat que senzillament, seria molt, molt, molt -però es que molt!- millor que l’actual.

I no em costa gens d’afirmar-ho amb tota rotunditat després de gairebé 60 anys d’anar contracorrent.

Durant la conferència-debat podem abordar (en lo fonamental, ja que entrar en detalls desbordaria els límits d’aquesta trobada… però poden haver-ne més posteriorment) alguns exemples: *Les vacunes i  tot el sistema sanitari. **L’11S als USA, Germanwings aquí i els atemptats de bandera falsa. ***Per guanyar-nos la vida, ¿hem de perdre-la? (és més: ¿hem de guanyar-nos la vida?). ****¿Societat del benestar, o del mal viure i pitjor morir? *****I també exemples que proposin els assistents.

Escrivint això m’he recordat d’una carta al President Hugo Chávez que vam enviar-li des del maig de 2006 a través d’una dotzena de diversos tipus de missatgers… i que no sabem si mai va arribar a les seves mans. L’adjunto amb alguns retocs fets posteriorment. I assenyalo que podria ser millorada ara.

Finalment, vull assenyalar una pràctica que he “descobert” recentment que va haver-hi al Principat durant segles abans de 1714: periòdicament es reunia tota la comunitat per escoltar als membres que volien compartir coneixements, capacitats, tècniques, eines, estris, etc., que havien desenvolupat o descobert, per tal de veure si podia ser útil al conjunt. Els milions de parats deixarien de ser “inútils”!

 

Se ruega puntualidad

Es necesario inscribirse previamente para asegurar la realización de cada acto y para reservar plaza. Si lo deseas, puedes utilizar este formulario:

Sólo utilizaremos vuestro teléfono en caso de fuerza mayor, cuando no sea posible o no haya tiempo material para comunicar por e-mail novedades relacionadas con la actividad. No será almacenado en nuestra base de datos, y se descartará después de la conclusión del acto, salvo que indiques de forma expresa que deseas que lo anotemos para posterior uso

  ¡Gracias por tu interés!

 


 

Plural-21

Asociación para el cuidado de la vida en un planeta vivo

Cartagena 230, 5º 1ª, tocando c/Mallorca (ver foto)

93 450 1300 –  info@plural-21.org  –  www.plural-21.org

Metro: L2 Encants, L5 Sant Pau i Dos de Maig
Bus: H8, 19, 20, 33, 34, H10, 45, 47, 50, 51, 62, 92, 117, 192, B24

Plural-21 en Google Maps