El dia dels morts (1/11) el BCE obtindrà el control TOTAL dels bancs a la UE

Evidentment, per sobre dels estats i dels seus respectius governs i «bancs centrals».

«Casualment», la publicació dels resultats de la famosa megaauditoria sobre la situació real de la banca europea és prevista pel 26 d’octubre.

Només 6 dies abans…

En SNB també diu, com sempre, altres coses interessants en aquesta entrevista a Rac1 (les mentides sistemàtiques d’un govern central que ja està en campanya electoral, la quadratura de xifres macroeconòmiques i estadístiques a base de comptabilitat creativa, l’ofec intencionat de l’economia catalana…) però diria que cap de tan poc coneguda com la del títol d’aquest mail.

:-\

Salut i supervivència!

Jordi:::::::::::::::::::::::::::::::

http://rac1.org/versio/blog/nino-becerra-repassa-els-pressupostos-de-montoro/

El blog del Versió

Economia
21-10-2014

Niño Becerra repassa els pressupostos de Montoro

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, presenta aquests dies els pressupostos de l’estat davant el Congrés dels Diputats.
Està convençut que anem cap a la recuperació i parla d’esperança, mentre a Europa creixen els temors que es produeixi una nova recessió.
Són bones, les previsions de Montoro? I les dades que dóna? Què pot passar, els propers mesos?
Escolteu el que ens ha explicat el catedràtic d’estructura econòmica Santiago Niño Becerra.


http://www.racalacarta.com/download.php?file=1021%2017h%20(Dimarts%2021-10-14)%20Economia%20(versio%20%20).mp3

::::::::::::::::::::::::::::::


POLÍTICA 22/10/2014

Finançament
Niño Becerra deixa en evidència Montoro

 

L’economista es queixa que el govern espanyol cobra a Catalunya pel FLA, «per uns diners que són nostres»

Nerea Rodríguez

Santiago Niño-Becerra i Cristóbal Montoro

El catedràtic d’Economia Santiago Niño Becerra va deixar ahir en evidència al ministre espanyol d’Economia, Cristóbal Montoro. Durant una intervenció al programa ‘Versió RAC1’, l’economista va replicar algunes de les respostes que el ministre va donar ahir a CiU durant la defensa dels pressupostos de l’Estat pel 2015.

Montoro va assegurar que si Catalunya creix és per les polítiques de l’Estat, però Niño Becerra va recordar que la inversió a Catalunya pressupostada ha baixat en relació al 2014 i es va queixar: “No sé què diu aquest senyor”. A més, el ministre espanyol va afirmar que “tots som l’Estat i per això els hospitals estan tots oberts i els col·legis públics, perquè sinó ho haguéssim fet molts haguessin hagut de tancar”.

L’economista, però, es va preguntar: “Perquè no diu que si Catalunya té un deute de 62.000 milions d’euros és pel dèficit fiscal interregional que l’agència tributària i el govern de Madrid obliga a tenir a Catalunya?” I va continuar: “Si Catalunya tingués cada any aquests entre 10 i 14.000 milions d’euros, no tindria deute, tindria inversions i superàvit. La realitat és aquesta”.

En relació al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), Niño Becerra va assegurar que “existeix perquè existeix el dèficit interregional, i a sobre ens cobren pel FLA, per uns diners que són nostres”. A més, va explicar que tot i que Montoro diu que el 6% de dèficit és el 6% de dèficit d’Espanya, “això no és cert”: “Catalunya té un superàvit del 8%. Euskadi té superàvit, Balears, València i Madrid també. El 6% és de la resta”.

Finalment, va concloure: “El tema és que hi ha comunitats que generen superàvit i d’altres que generen un dèficit salvatge”.

::::::::::::::::::::::::::::::

http://www.eleconomista.es/indicadores-europa/noticias/6167953/10/14/Nilo-Becerra-Por-que-no-se-legalizan-las-drogas-las-armas-y-la-prostitucion.html

elEconomista.es

Niño Becerra: «¿Por qué no se legalizan las drogas, las armas y la prostitución?»

elEconomista.es

17/10/2014 – 19:37

  • El trabajo de las amas de casa no cuentan como PIB porque no están remuneradas

becerra.jpg

Santiago Niño Becerra | Catedrático de Estructura Económica

El Catedrático de Estructura Económica de la Universidad Ramón Llull, Santiago Niño Becerra, ha analizado uno de los temas más sonados del día, la inclusión en el PIB de prostitución y drogas. Eurostat ha incluido estos campos junto al I+D, un cambio metodológico que ha elevado un 3,4% el PIB entre 1997 y 2013.

Becerra explica en La Carta de la Bolsa que el PIB «expresa el valor monetario de la producción de bienes y servicios de demanda final en un país durante un periodo de tiempo determinado», de modo que si las drogas, las armas y la prostitución generan un valor en la Unión Europea estimado en 480.000 millones de euros «¿por qué no se legalizan?», se pregunta el catedrático catalán.
Desde las instituciones políticas se mantiene que la legalización de las drogas o la prostitución no acabaría con las grandes mafias, la solución no es lagalizarlas, sino acabar con las ilegalidades que cometen estos grupos.

¿Legalizar las drogas?

Algunos economistas sí han abogado por la legalización de estos sectores, que ahora si cuentan para el cálculo del PIB. Juan Ramón Rallo, director del Instituto Juan de Mariana explica brevemente: «Si la legalización de las drogas no pondría fin a los narcos, ¿por qué no hay grandes narcos del alcohol o del tabaco?».
Por su parte, Niño Becerra se pregunta que por qué se contabiliza como PIB las drogas y la prostitución y no «las tareas domésticas que en el hogar llevan las llamadas ‘amas de casa'».
Becerra asegura que la razón es muy sencilla, «porque (las amas de casa) no están remuneradas». Para poner en contexto la importancia que tienen en la economía las ‘amas de casa’, Becerra recurre a una frase del famoso economista norteamericano Paul Samuelson: «si los ejecutivos estadounidenses se casasen con sus cocineras, el PIB de EEUU se reduciría a la mitad», puesto que esas cocineras pasarían de ser empleadas con salario a ‘amas de casa’.

::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::::::

VÍCTOR CATALÀ AUTOR DE ¡QUIERO ENTENDER LA ECONOMÍA!
12/07/14
(…)
Quin és el concepte econòmic més difícil d’entendre?
La creació de diner és un concepte macroeconòmic essencial però una mica abstracte, i a la gent li costa d’entendre. Crear massa monetària no vol dir imprimir més euros. La major part del diner el generen els bancs quan fan préstecs. Això costa d’entendre.
(…)
El video del Banco de Inglaterra sobre la creación de dinero, subtitulado

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)