El negoci («antisistema») del cotxe

El Miércoles 14 de junio de 2017 18:50, per dició escribió:

 

La primera carta va sortir molt retallada en el diari de paper.
Poso les dues versions.
La segona em sembla que ja no hi va ni sortir…
Sense més comentaris, que no calen pas.
:-\
CARTES DELS LECTORS
MIÉRCOLES, 12 DE ABRIL DEL 2017 – 08:00 H

La contaminació no s’acaba eliminant els cotxes vells

En general, els cotxes més vells els tenim els que no disposem de gran poder adquisitiu i les persones jubilades, que veiem com aquest que ens ha acompanyat tants anys, serà el darrer que ho farà. Aquests som els que menys kilòmetres fem, o sigui els que contaminem menys, ja que només fem servir el cotxe per anar a veure a la família si som forans de proximitat o bé per una emergència o necessitat.
Al·leguen que els cotxes vells o de gasoil contaminen molt, no obstant se’n van fabricant i molts són de marques cares. Sembla que si pagues ja pots anar perjudicant. Hi ha altres mitjans de locomoció que contaminen moltíssim més l’aire que respirem, com poden ser avions i grans transatlàntics, però sembla que qui mana, no se n’adona. Veiem sovint anuncis de viatges, molts d’ells a països llunyans, però com que això dóna molts diners ja es pot anar perjudicant. No he vist cap nota del Govern conscienciant que no es viatgi tant.
Seria més lògic que aquests cotxes vells anessin deixant d’existir, per la seva pròpia caducitat o la del seu propietari i que tots els nous motors que s’anessin fabricant no contaminessin. Podria anar comentant moltes altres incongruències, però en resum, tot s’acaba en el mateix. El pobre desgraciadet és el que més en surt perjudicat, perquè els «grans», ja aniran fent negoci, encara que això no recaigui en els que en patim les conseqüències.
Josep Alberich
Barcelona
El Periódico
Divendres 21 d’Abril de 2017
 
CONTAMINACIÓ
El negoci del cotxe
En general, els que no disposem de gran poder adquisitiu i els jubilats som els que tenim els cotxes més vells i els que menys quilòmetres recorrem, o sigui, els que contaminem menys. Al·leguen que els cotxes vells o de gasoil contaminen molt, però malgrat tot, se’n van fabricant i molts són de marques cares. Hi ha altres mitjans de transport, com els avions i grans transatlàntics que contaminen moltíssim més l’aire que respirem, però sembla que qui mana no se n’adona. El més lògic seria que aquests cotxes vells anessin deixant d’existir, per la seva pròpia caducitat o la del seu propietari, i que tots els nous motors que es fabriquessin no contaminessin. Tot s’acaba amb el mateix: el pobre desgraciat és el que en surt més perjudicat, perquè els grans, ja aniran fent negoci, encara que això no recaigui en els que en patim les conseqüències.

Josep Alberich 
Barcelona 
 

http://www.elperiodico.com/es/ entre-todos/participacion/sens e-vehicles-sense-negoci-qui-pa gara-ruina-dels-autonoms-12130 1

cartES delS lectorS
DIJOUS, 16 DE MARÇ DEL 2017 – 09:45 H
 
Sense vehicles, sense negoci, ¿qui pagarà la ruïna dels autònoms?
Molt preocupats estan els nostres polítics per millorar l’aire que respirem i prendre mesures efectives, i tots parlen a una (Generalitat i ajuntaments). Tots estem d’acord en millorar els espais que són de tots. El problema és que tant sols es posa la mirada en la prohibició de la circulació de vehicles dièsel de més de 20 anys i restringint la seva circulació a partir dels 9 anys. Diuen que és al igual que Londres o París. En aquestes ciutats les mesures preses són de restriccions per zones. Per exemple, no es pot circular al centre de Londres, encara que sí a la perifèria. A països en vies de desenvolupament, com la Xina, en situacions greus es prohibeix que l’indústria també estigui en funcionament.

Poc efectives seran aquestes mesures si només són pels vehicles i no es tanquen també les plantes de fabricació, les indústries auxiliars d’automoció, les del Baix Llobregat, les fundicions d’acer, les empreses químiques, les cimenteres… Haurem de prohibir també l’entrada de vaixells al port i fer aterrar els avions, doncs aquests sectors són altament contaminants.

Donat que estem amb risc, tots els sectors s’haurien de veure afectats i no sempre els mateixos: els autònoms i les persones de baix nivell econòmic que no poden ni tenir cotxe nou. Està clar que, al paralitzar l’àrea metropolitana, l’Administració haurà de compensar a aquests sectors més tard. També s’hauran de canviar els sistemes de calefacció de moltes llars, hospitals, hotels i centres públics que encara funcionen amb dièsel, tal i com es va fer per exemple a Londres i altres ciutats d’Europa prohibint el carbó, encara que no es diu que allà el gas i l’electricitat són a meitat de preu que a Catalunya.

Molts milers d’autònoms i petites empreses es veuran obligats a aturar definitivament els seus negocis, donada la impossibilitat de canviar els seus vehicles, amb la qual cosa deixaran de pagar impostos i de donar feina i serveis a la comunitat. No podran afrontar el canvi de vehicle (que pot estar entre 30.000 i 125.000 euros) i serà del tot impossible amortitzar-los en nou anys de vida.

Aquests milers de treballadors deixaran de pagar impostos, hipoteques… ¿Hauran de viure de la caritat? ¿La caritat de qui? ¿Dels ajuntaments? ¿De l’Estat espanyol? ¿De l’Estat català? ¿O potser arribaran els autònoms a fer una demanda als tribunals europeus i ningú en serà responsable? ¿No en seran responsables ni els ajuntaments, ni la Generalitat, ni l’Estat espanyol, encara que ara tots estan a la foto penjant-se les medalles? ¿Haurem d’anar a fora de Catalunya a comprar el cotxe nou, donat que allà el vehicle vell encara tindrà una mica de valor? Això també arruïnarà el sector català d’automoció.

Potser és un altra tipus de ‘bombolla’ emmascarada, i els polítics, els bancs i les elèctriques ens volen prendre el poc que encara ens queda, i també la nostra dignitat com a ciutadans.

Cap dels polítics que han votat aquest tema portava al seu programa arruïnar a tantes persones. Senyors polítics: ¿hem de fer altre col.lectiu d’afectats constituint-nos en partit polític per prendre decisions que pensin en la millora de tots i no tant sols en la d’alguns?

Senyors polítics: facin càlculs del que es perdrà en llocs de feina, taxes i impostos, i vostès seran responsables de la ruïna de tantes famílies.

Facin el que facin, que ningú digui després que ells no eren a la foto i que el seu partit «no en té la culpa», perquè ara per ara tots hi són.

Joan Marc Sànchez
Bellaterra
:::::::::::::::::::::::::::::: ::::

Comentarios

Es curioso que esta señora siendo tan progre siempre beneficie a los ricos y capitalistas que pueden cambiar de coche cada 4 años o tener varios. Mientras que el ciudadano pobre que no gana para cambiarse su coche de 20 años y lo tendrá que dar de baja obligatoriamente y ya no podrá salir de BCN los fines de semana ni las vacaciones.
escrito por  Dolosa Veritate   08/jun/17  22:24
Catalunyapress

Barcelona prohibirá la circulación de coches contaminantes a partir de diciembre

El Gobierno de Ada Colau ha propuesto este miércoles a la Taula contra la Contaminació de l’Aire que los vehículos más contaminantes –los que no tienen etiqueta de la DGT– no puedan circular en la ciudad de las 7.00 a las 20.00 horas en días laborables cuando se decrete un episodio de contaminación a partir del 1 de diciembre.
La teniente de alcalde de Ecología, Janet Sanz, ha explicado en declaraciones a los medios que la restricción afectará a todos los vehículos sin etiqueta excepto a motocicletas –que todavía no tienen–, vehículos para personas con movilidad reducida, servicios de emergencia, autobuses, servicios esenciales, camiones y furgonetas.
Sanz ha matizado que exceptúan camiones y furgonetas porque son conscientes de que ciudadanos las necesitan para trabajar, y ha asegurado que la Generalitat y el Área Metropolitana de Barcelona (AMB) estudian medidas para impulsar el cambio de las flotas y no perjudicar la actividad económica para colectivos que usan estos vehículos.
La teniente de alcalde ha detallado que la restricción será para toda la ciudad –incluidas las Rondas– excepto a Vallvidrera-Les Planes y la Marina –también la Zona Franca–, y ha avanzado que la restricción afectará a cerca del 17% de los turismos de la ciudad e implicará una reducción del 10% de óxidos de nitrógeno (NOx), un 15% de PM10 y otro 15% de benzopireno.
Sanz ha resaltado que esta propuesta, que debe acabar de concretarse con entidades y expertos, pretende «empezar a trabajar ya en un proyecto transitorio hacia las restricciones permanentes», aplicándolas primero sólo en episodios de contaminación –no ha habido ninguno en lo que va de año–, que son activados por la Generalitat.
Estas restricciones permanentes incluyen que los vehículos más contaminantes no puedan circular a partir de 2019 en 40 municipios del entorno de la capital catalana, como se acordó en una reunión en marzo entre Generalitat, AMB, Ayuntamiento y Diputación de Barcelona.
MÁS INFORMACIÓN
El aire que respiran los barceloneses supera los límites de contaminación de la OMS
21.000 personas al año mueren en España por la exposición a contaminantes ambientales

Salut i independència!
(encara que sigui de joguina)
Jordi

http://vimeo.com/user1361588/v ideos
www.youtube.com/user/grupsalva tge/

:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
:::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)