«Rajoy gasta 34 milions d’euros en l’operatiu policial contra el procés català»

El Jueves 19 de octubre de 2017 13:28, per dició escribió:

Pau Fabregat

https://directa.cat/rajoy-gast a-34-milions-deuros-en-loperat iu-policial-contra-proces-cata la

Rajoy gasta 34 milions d’euros en l’operatiu policial contra el procés català

El gruix de la despesa se centra en la contractació dels tres vaixells que fan la funció de comissaria, les habitacions a 38 hotels de Catalunya i Aragó i la suma de les dietes previstes fins al 28 d’octubre per als 5.300 efectius desplaçats

Els tres vaixells noliejats per l’Estat espanyol són titularitat de navilieres italianes i el seu lloguer suposarà fins a la data del 28 d’octubre una despesa d’11.400.000 euros

Cada dia que passa s’inverteixen 1.119.910 euros de les arques públiques en mantenir el dispositiu policial que va assaltar 92 col·legis electorals l’1 d’octubre, amb un balanç de 893 persones ferides i contusionades

17/10/2017

L’Operación Copérnico, nom amb el qual el Ministeri de l’Interior ha batejat el desplaçament d’efectius policials més gran a l’Estat espanyol des de la transició, s’ha convertit en una sangria econòmica pel govern de Mariano Rajoy. L’executiu del PP havia pressupostat en 31.776.643 euros les despeses extraordinàries del desplegament, però aquesta xifra s’ha disparat fins als 34.606.600 euros després que el ministre Zoido hagi ampliat –per tercer cop– el termini d’estança a Catalunya dels 5.300 policies extra, com a mínim fins al 28 d’octubre.
Els tres vaixells d’Estat -tal com els va definir Interior- que es troben anclats als ports de Barcelona i Tarragona suposen una despesa diària de 300.000 euros. El GNV Rhapsody i el Moby Dada (més conegut com a Piolín) acullen 1.800 agents antiavalots de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia espanyola, segons les dades de facturació a les quals ha tingut accés la Directa. El vaixell Azzurro del port de Tarragona allotja 800 agents. Tots tres són titularitat de navilieres italianes i el seu lloguer suposarà fins a la data del 28 d’octubre una despesa d’11.400.000 euros.
Per la seva banda, els 2.600 policies que dormen, mengen i passen el seu temps lliure en cabines reben una compensació de 95 euros diaris en dietes, a banda de la seva nòmina. En aquest capítol doncs, el ministeri de Zoido desemborsarà 9.386.000 euros.
Però Copérnico no n’ha tingut prou amb els vaixells. Interior ha efectuat milers de reserves hoteleres per tot el mes d’octubre. Uns 1.900 agents –en gran part antiavalots– distribuïts en 38 establiments de Catalunya i Aragó. Com a conseqüència del rebuig ciutadà, els policies que durant les primeres setmanes residien a Calella, Pineda, Figueres o Reus s’han traslladat a hotels de la província d’Osca i de la Franja. Els hotels Negresco i Sol d’Or de Salou (de la cadena Best Hotels) també han rebut una part del dispositiu que va abandonar el Maresme, segons informa el diari El Punt-Avui. En general es tracta d’establiments de tres i quatre estrelles i el cost mitjà de les habitacions dobles, segons el portal Tripadvisor, és d’uns 126 euros. L’allotjament, per tant, suposaria una factura de 4.548.000 euros, als que caldria sumar-hi la dieta de 80 euros per agent i dia –5.776.000 euros per a les arques públiques–, una mica inferior en aquest cas per la diferència de serveis rebuts en comparació als vaixells-comissaria.
Per últim, encara hi ha 800 agents per a qui el ministeri ha fet un forat a casernes de la Guàrdia Civil (Reus i Manresa) i complexos militars (Bruc, Sant Climent Sescebes i Sant Boi de Llobregat). En aquest cas la dieta puja als 115 euros diaris, entenent que han de fer front a majors despeses de manutenció. La factura per al ministeri puja a 3.496.000 euros.
Si sumem totes les despeses extraordinàries del dispositiu, que inclouen els vaixells noliejats, les habitacions d’hotel reservades i les dietes, el ministeri ha desemborsat 34.606.600 euros per sufragar la presència a Catalunya de 5.300 agents que tenen com a objectiu impedir l’actual fase del procés independentista. El capítol pressupostari es dispara fins als 42.556.600 euros si tenim en compte el sou base de les nòmines dels agents del mes d’octubre, que de mitjana suposen 1.500 euros per funcionari, és a dir prop de 7.950.000 euros. En conclusió, cada dia que passa s’inverteixen 1.119.910 euros de les arques públiques en mantenir el dispositiu policial que va assaltar 92 col·legis electorals l’1 d’octubre, amb un balanç de 893 persones ferides i contusionades, segons dades del departament de Salut.


https://www.elsaltodiario.com/ gasto-militar/el-gasto-militar -18776-millones
https://directa.cat/actualitat /despesa-militar-espanyola-asc endeix-18776-milions-deuros

La despesa militar espanyola ascendeix a 18.776 milions d’euros

Per primera vegada en l’última dècada, la despesa militar augmenta el 2017, segons un informe del Centre Delàs. En concret, un 32% respecte el 2016

Segons l’informe del Centre Delàs, la despesa militar a Espanya és tres vegades superior a la xifra donada pel ministeri d’Hisenda

El submarí S-81 Plus, construït per Navantia. Navantia
La despesa militar aquest any ha ascendit a 18.776 milions d’euros, segons exposa un informe elaborat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau. La xifra suposa un 32% més que la registrada el 2016 i un 1,65% del PIB – molt per damunt de l’1% que afirma la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal. Aquesta xifra suposa més de set vegades el pressupost destinat a educació, i quatre vegades la despesa en sanitat.
Segons explica l’informe, titulat Els despropòsits de la Despesa Militar: Anàlisi del pressupost de defensa d’Espanya de 2017, aquest augment és “conseqüència de les argúcies pressupostàries que s’han aplicat per ocultar a l’opinió pública quina és la despesa militar real”. La xifra que consta en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a Defensa el 2017, presentat l’abril pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, apunta una despesa en 5.758 milions d’euros, als que s’afegirien altres 1.818 milions més en programes d’armament. No obstant això, segons detalla l’informe, la despesa militar a Espanya és tres vegades superior a la xifra donada pel ministeri d’Hisenda. «La incorporació dels pagaments dels Programes Especials d’Armament, l’ocultació dels quals mantenia baixos els pressupostos de forma enganyosa, ha permès començar a visualitzar la veritable dimensió de la despesa militar», assenyala l’informe, que afegeix que, tot i aquesta incorporació de despeses, la manca de transparència en defensa continua: no s’incorporen altres partides clares com aquelles vinculades a les operacions militars a l’exterior, que s’aporten des d’un fons de contingències per «imprevistos i funcions classificades».
Entre les partides que inclou l’informe, i que estan excloses de les dades publicades pel ministeri d’Hisenda -tot i que diverses d’aquestes partides es contemplen com a despeses de defensa per organismes internacionals-, figuren les despeses en seguretat social dels militars, la mútua militar, els crèdits en I+D per a l’adquisició d’armes i les despeses derivades de la Guàrdia Civil, cos de caràcter militar.

També els Programes Especials d’Armament, partides que tradicionalment el Ministeri deixa fora del pressupost per aprovar-les, durant el curs, al Consell de Ministres. Entre els anys 1998 i 2016, es van aprovar fins a 36.500 milions d’euros per a aquests programes.

Però és la partida de missions militars a l’exterior una de les més enganyoses. Enfront dels 14,3 milions que s’assignen tots els anys, segons l’informe, la despesa real anual està entre els 800 i els mil milions. Per a l’any 2017, el secretari de Defensa, Agustín Conde Bajén, ja ha anunciat a la Comissió de Defensa, celebrada l’abril al Congrés dels Diputats, una previsió de despesa en missions a l’exterior que supera els 1.062 milions d’euros.
Article publicat originalment a El Salto

Los despropósitos del gasto militar (PDF)

https://www.elplural.com/politica/2017/03/24/aumentara-el-gasto-en-defensa-se-recorta-en-educacion-y-sanidad

Aumentará el gasto en Defensa, se recorta en Educación y Sanidad

Siguiendo el ‘mandato’ de Trump, el Gobierno de Rajoy incrementará su inversión militar hasta llegar al 2% del PIB


Vie, 24 Mar 2017


(…)

::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::::::

«El submarí que no sura, el carro de combat que no dispara i l’avió que no vola»
Luis Gonzalo Segura: “Un 80% o un 90% de la cúpula militar espanyola és d’ultradreta”
Luis Gonzalo Segura era tinent de l’exèrcit espanyol, però després de publicar dues novel·les molt crítiques amb les forces armades, ‘Un paso al frente’ i ‘Código rojo’, i d’haver fet algunes declaracions polèmiques als mitjans, n’ha sigut expulsat
ENRIC BORRÀS ACTUALITZADA EL 07/07/2015 00:12
(…)
L’exèrcit gasta massa?
Moltíssim. Són 40.000 milions d’euros per als plans especial d’armament, incloent-hi el submarí que no sura, el carro de combat que no dispara i l’avió que no vola. L’excedent d’alts oficials costa 2.000 milions a l’any. I el pressupost de Defensa no són els 5.700 milions d’euros a l’any que es publiquen, s’acosta als 20.000 milions.
(…)
 
Un extinent de l’exèrcit alerta de les ganes de “la majoria d’oficials” d’intervenir a Catalunya
Luis Gonzalo Segura denuncia que les forces armades espanyoles són «ultrafranquistes»
«Tenim submarins que no floten i carros de combat que no disparen»
 
DILLUNS, 16 DE GENER DE 2017

El derroche del ejército español y las consecuencias de la desastrosa planificación militar
 
Por Luis Gonzalo Segura
septiembre 2, 2016
 
La metàfora
“El primer submarí dissenyat per Espanya no flota perquè té sobrepès i ara l’hauran d’allargar”
XEVI XIRGO
19 maig 2013
Imaginin-se que un bon dia el Ministeri de Defensa d’un país qualsevol decideix que s’ha acabat, que ja no vol comprar més submarins a fora i que a partir d’ara els construirà ell mateix, perquè és un país modern, amb una gran tecnologia i amb molts recursos. I posem-hi que destina 2.200 milions a un programa per fer quatre submarins. Passen els anys i el primer ja està a punt d’acabar-se. Però no s’ho creuran. L’Isaac Peral S-81, que és el nom del submarí, no rutlla. Hi ha un error de càlcul que fa que el que anomenen la reserva de flotabilitat, que és el que permet al submarí submergir-se i emergir, no quadri. El submarí pesa 70 tones més del previst i ara s’haurà de fer algun invent per allargar els seus 71 metres d’eslora de manera que es reequilibri el pes de l’aparell i el submarí pugui ser un submarí. No passa res. Si no fos també perquè l’S-81 va ser dissenyat amb una tecnologia punta que, suposadament, faria que l’aparell, en comptes d’haver de sortir a la superfície de tant en tant com ho fan els submarins convencionals, ho pogués fer cada 15 dies. Tecnologia punta, vaja. No passaria res si no fos que el prototip que van construir amb aquest sistema els va fallar i es va cremar. Això, ja ho han endevinat, passa a Espanya, on l’Armada ja ha reconegut que s’haurà d’endarrerir uns dos anys l’entrega del submarí i que els seus costos es dispararan. Una metàfora, aquest submarí. La d’un país que perd la línia de flotació, amb sobrepès, incapaç de reconèixer la seva pròpia realitat, desfasat tecnològicament i que no pot controlar els costos d’allò que engega. I que quan va al cine a veure Torrente li fa gràcia.
Fan aigües
“García Albiol diu que no, que no ens atacaran per terra, mar i aire, i jo els aconsellaria sobretot que no ho fessin per mar”
XEVI XIRGO
2 juny 2017 
Aquests dies que està tan de moda preguntar-se en veu alta si l’Estat farà ús de la força per impedir el referèndum, si més no podem estar tranquils en una cosa: si ens han d’atacar, sembla que no vindran per mar. Vaja, jo si fos d’ells m’ho estalviaria. Bàsicament després d’haver vist l’èxit espaterrant dels vaixells de guerra construïts darrerament per la firma constructora pública espanyola Navantia. Es veu –ho publicava ahir El Nacional– que aquesta setmana la constructora havia d’entregar dos vaixells de guerra (l’HMAS Adelaide i el Canberra) a l’armada australiana. Res, tot plegat hauran costat als contribuents australians uns 3.000 milions de dòlars. S’havien d’estrenar en unes maniobres conjuntes amb l’exèrcit nord-americà, però com a mínim un d’ells no ho farà. Perquè fa aigües. Els errors de disseny i uns problemes de propulsió han provocat la no-entrega del vaixell i, és clar, la queixa dels militars australians. No passaria res si no fos que la història m’ha recordat immediatament la del submarí Isaac Peral S-81, que la mateixa constructora havia d’entregar a l’Exèrcit espanyol l’any 2013. Havien de ser quatre submarins que en aquell moment es van adjudicar per 2.200 milions. Però a l’hora d’entregar el primer es van adonar que… no flotava. Sí senyors, no flotava. Per un error de càlcul, el que els tècnics anomenen la reserva de flotabilitat, que és el que permet al submarí submergir-se i emergir, no rutllava. El submarí enllestit pesava 70 tones més del previst i se’ls enfonsava. De manera que a hores d’ara encara estan allargant els 71 metres d’eslora perquè es reequilibri el pes i el submarí pugui fer de submarí. Quatre anys després, el submarí encara és a les drassanes i sembla que estarà enllestit l’any vinent. Vaja, un ridícul. Els vaixells no floten i els submarins s’enfonsen. Xavier García Albiol va dir dijous que no, que l’Estat no farà servir la força, que això és el que pretén Puigdemont provocant-lo. Podem estar tranquils, doncs, si ho diu García Albiol. No vindran. Ni per terra ni per aire; i jo els aconsellaria sobretot que no ho fessin per mar.
Els submarins del regne espanyol s’enfonsen sols i es converteixen en els unics submarins d’un sol us
04.05.2013 
La FOX es burla del submarí espanyol que no flota
03/06/2013
Un vaixell de guerra fabricat a Espanya fa aigües a Austràlia
Dijous, 1 de juny de 2017
Els vaixells de guerra HMAS Adelaide i Canberra, construïts per l’Estat espanyol, han costat als contribuents australians prop de 3.000 milions de dòlars australians i un d’ells ni tan sols podrà participar en unes maniobres conjuntes amb l’exèrcit nord-americà aquest mes de juny. Els errors de disseny i els problemes en la propulsió l’han fet sortir de l’aigua, fet que ha provocat la indignació del col·lectiu militar australià.
Segons explica el cap de l’Armada d’Austràlia a mitjans locals, Tim Barrett, «no esperàvem trobar-nos amb això». El militar no ha dubtat a mostrar el seu descontentament a un mitjà australià: «Si estic disgustat? Sí».
La firma Navantia, constructora pública autora d’aquests vaixells, ja treballa amb la marina australiana i el seu ministeri de Defensa per solucionar els problemes.
El vaixell d’assalt amfibi tipus LHD està construït i dissenyat per Espanya, mentre que el sistema de propulsió és de l’alemanya Siemens i els sistemes són de l’anglesa BAE System. És per això que està per veure qui paga el cost de les reparacions, una suma que Austràlia té molt clar que no se’n farà càrrec: «Les tres companyies estan treballant conjuntament per saber la causa dels problemes. Podria ser per un problema de disseny».
Barrett ha dit que confia que els dos vaixells tornin a estar en ple funcionament a l’octubre. Tant l’HMAS Adelaide com l’HMAS Canberra, estrenats el desembre del 2015 i novembre del 2014, respectivament, són bessons del vaixell l’armada espanyola Juan Carlos I.
Un avión espía español se estrella durante un vuelo de ensayo en Afganistán
Uno de los cuatro aviones no tripulados (UAV) españoles desplegados en Afganistán, también conocidos como aviones espía, se ha estrellado cerca de la base de Herat cuando realizaba un vuelo de ensayo.
2008-07-02
Los defectos que esconde nuestro arsenal: ¿qué tecnología militar necesita España?
Cuenta con un excelente y moderno arsenal militar en tierra, mar y aire. Sin embargo, detrás de esa fachada rutilante se esconden defectos muy importantes
03.04.2017 
El Ejército ‘hiberna’ sus tanques viejos para ahorrar
Más de 50 carros de combate de los 108 Leopard 2A4 de segunda mano que España compró a Alemania se han guardado ya en la base logística de Zaragoza tras ser ‘hibernados’
6 MAY 2012
Defensa tiene problemas con su proyecto más secreto: la sustitución del avión espía ‘La Reina del Espectro’
El Ejército del Aire ha jubilado el B-707 equipado para detectar y escuchar comunicaciones. No ha convencido un prototipo similar al que utiliza Israel y no hay pilotos en formación
03/11/2016
Defensa renegocia una deuda de 26.000 millones que no puede pagar
El plazo para abonar tanques, aviones y fragatas se alargará cinco años hasta 2030
Para atender los compromisos hacen falta 2.500 millones al año
12 AGO 2011
Submarinos nucleares con Windows XP y otras locuras del ‘software’ militar
Un pantallazo azul es siempre una mala noticia, pero puede resultar mortal cuando el ordenador que falla es el de un F-22 en pleno vuelo o un portaviones de 70.000 toneladas
15.02.2016


Salut i independència!
(encara que sigui de joguina)
Jordi

http://vimeo.com/user1361588/v ideos
www.youtube.com/user/grupsalva tge/

:: http://entrebits.blogspot.com/ ::
:::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::

ESPAI LLIURE DEL MUNTATGE «SIDA»

«El present és d’ells; el futur és meu»

Nikola Tesla (1856–1943)